Gaziantep'te Başlatılan Kampanya Kapsamında, Apartmanların Giriş Bölümüne Bırakılan Özel Kutularda Toplanan Bayat Ekmekler, Barınakta ve Doğada Yaşayan Hayvanlara Veriliyor

Zerin Özdilek / Yusuf Atlıhan - Gaziantep'te, hem israfı önlemek hem de hayvanların yemek ihtiyacını karşılamak amacıyla apartmanların giriş bölümüne "bayat ekmek toplama kutuları" bırakıldı.

Şehitkamil Belediyesinin başlattığı uygulama çerçevesinde haftada 5 gün değişik mahalleleri dolaşan bayat ekmek toplama aracı, aylık ortalama 20 ton bayat ekmeğin çöpe gitmesini engelliyor. Bu sayede ekmek israfını önlenirken ekonomiye de katkı sağlanıyor.

Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanyayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "ekmek israfını önleme" organizasyonu çerçevesinde başlattıklarını söyledi.

Uygulama kapsamında, apartmanların giriş bölümüne bırakılan özel kutularda toplanan bayat ekmeklerin hayvanlara ve doğada yaşayan canlılara ulaştırıldığını ifade eden Fadıloğlu, böylelikle ekonomiye de katkı sağladıklarını belirtti.

-Yaklaşık 300 ton bayat ekmek toplandı-

Fadıloğlu, kampanyayı yürütürken ticari bir kaygı taşımadıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 1.5 yıl önce ekibimle çalışırken 'ekmek israfının önüne geçebilmek için ne yapabiliriz-' diyerek arayışa girdik. Neticesinde imarlı bölgede her apartmana bir konteyner kutu koyduk. Bunları da apartman görevlilerine zimmetledik. Bu şekilde 3 ekip ve 3 araçla 14 mahalleden günlük bir ton civarında bayat ekmek topluyoruz. Ekmekleri öncelikle Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanlara ve köpek barınaklarına veriyoruz. Bunlardan artan kısmı da besicilik yapan firmalara veriyoruz."

Kampanyada istenilen verimi elde ettiklerini vurgulayan Fadıloğlu, vatandaşın bu konuda bilinçlendiğini ve daha az bayat ekmek toplanıldığını kaydetti.

Fadıloğlu, bugüne kadar 300 ton üzerinde bayat ekmek toplanıldığını sözlerine ekledi.

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA