ASGİAD Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Adıyaman Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (ASGİAD) Başkanı Fatih Bilgiç, basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda, eskiden irtica paranoyası yayanların bu gün cemaat paranoyasının yayılmaya çalıştığını kaydetti.

ASGİAD Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
ASGİAD öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Adıyaman’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları bir araya geldi. Sema-Der’e ait olan kültür merkezinde düzenlenen toplantıda, derneklerin yaptıkları faaliyetler bahsedilerek, yeni projeler hakkında bilgi verildi.

ASGİAD Başkanı Fatih Bilgiç, kendilerinin ayrıştırıcı değil birleştirici bir yapıya sahip olduklarını belirterek, “İnsanları nehirler ayırır, köprüler birleştirir. Bizlerde nehir değil köprü olmak için bu yola çıktık. Bizim toplumumuzun en büyük meselesi ayrılık meselesidir. El ele gönül gönüle vererek inşallah ülkemizi hak ettiği yerlere getirmek, içinde bulunduğumuz toplumu hak ettiği yere yetirmek için çalışıyoruz. Biz dernek olarak işadamları boyutuyla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama büyük fotoğrafta bir gönüllüler hareketi var. Ülkemizin yıllardan beri geri kalmışlığını ortadan kaldırmak için ülkemizin dünya genelinde hak ettiği yerlere gelmesi için canını, yüreğini ortaya koyan bir gönüllüler hareketidir. Bizler elimizden geldiği kadarıyla, bu hareketin içerisinde yer alıp bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Fatih Bilgiç konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ciddi anlamda bizi rahatsız eden bir bilgi kirliliği var. Bir dezenformasyon var. Eskiden bir irtica paranoyası vardı. Maalesef irtica paranoyasının yerini cemaat paranoyası var. Bunun önüne geçme adına bizlerde yapılan işleri güzel bir şekilde anlatma sorumluluğundayız. Gönüllüler hareketinin dershaneleri var, yurtları var, kolejleri var, ana okulu var. Özellikle belirtmek istediğim okuma salonları var. Adıyaman genelinde 17 adet okuma salonu var. Bu okuma salonlarından gecen yıl mezun olan 2 bin 600 tane öğrenci var. Okuma salonları okuyacak imkanı olmayan öğrencilerimizin sınavlara hazırlandığı ücretsiz dershanelerdir. Gönüllü olarak görev yapan kişiler, ders veriyorlar. Bu yıl Adıyaman birincisi bu okuma salonlarından çıktı. Ücret verecek durumu olmayan öğrencilere sahip çıkılmaya çalışılıyor. Geri kalmamız eğitimle alakalıdır. Yeniden ayağa kalkacaksak bu yine eğitimle olacaktır. Hizmetlerimiz eğitim endekslidir.”
Kaynak: İHA