Alanya Belediyesi Veteriner Hekimi Mecek'den Açıklama

Alanya Belediyesi Veteriner Hekimi Yakup Mecek, ilçeye yaklaşık 2 milyon lira değerinde hayvan barınağı yapıldığını bildirdi.

Alanya'da yaşayan hayvanseverle Belediye Meclis Salonu'nda bir araya gelen Mecek, Hayvanları Koruma Kanunu ile ilgili bilgi verdi. İlçenin çeşitli noktalarına kedi evleri, iki park ve üç beslenme yerleri yaptıklarını anlatan Mecek, "İlçeye yaklaşık 2 milyon lira değerinde hayvan barınağı yapıyoruz. Bu barınak devreye girdikten sonra da Demirtaş'taki mevcut geçici barınak kaldırılacak. Onun yerine tam donanımlı bir hayvan barınağı gelecek. Çalışmalarımız aşama aşama devam ediyor" dedi.

Veteriner Hekim Hasan Eşit ise Hayvanları Koruma Kanunu, uyarınca evcil hayvan satan kişilerin, bu hayvanların bakımı ve korunmasıyla ilgili düzenlenen eğitim programlarına katılarak sertifika almakla yükümlü olduğunu bildirdi.

Eşit, şöyle konuştu:

"Kişiler, hayvanları kaybolduğunda, 7 gün içinde belediyeye bildirmekle yükümlüler. Ayrıca 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre, pitbull, terrier, japanese tosa, dogo argentino ve fila brasillerio gibi tehlike arz eden türleri üretmek, sahiplendirmek, ülkemize girişini, satışını sağlamak, reklamını yapmak, takas etmek, sergilemek ve hediye etmek yasaktır. Bu kuralları ihlal edenler para cezasına çarptırılır."

Hayvansever Tülay Avcı, trafik kazalarında yaralı hayvanları belediyeye bildirdiklerini ancak ihbarların zaman zaman dikkate alınmadığına dikkati çekti.
Kaynak: AA