Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu Açıklaması

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye'nin artık Avrupa Birliği'ne girmek için uğraşmasına gerek olmadığını belirterek, "AB, zaten bizim kapımıza gelecek" dedi.

Kocaeli Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneğince,bir otelde düzenlenen "Bir Başarı Hikayesi" programına katılan Konukoğlu, çocukluk dönemini ve iş deneyimlerini anlattı.

15-20 yılda ulaştıkları noktaya inanamadıklarını ifade eden Konukoğlu, "Acaba bu ben miyim yoksa başkası mı- Allah bunu insana nasip ettiği zaman muhakkak belli noktalara geliyorsunuz" diye konuştu.

Konukoğlu, Türkiye'nin her alanda çok geliştiğini vurgulayarak, "Yaşım 65'in içerisinde. Türkiye'nin her devresini gördüm. Şu anda Türkiye cennet. Hakikaten Türkiye'nin artık Avrupa Birliğine girmek için uğraşmasına gerek yok. AB, zaten bizim kapımıza gelecek" görüşünü belirtti.

Türkiye'nin IMF'ye borcunun kalmadığını dile getiren Konukoğlu, şunları söyledi:

"Allaha şükür, geçen hafta borcumuz da bitti. İnanın hayatta insanın en fazla zevk aldığı şey, borcunuz bittiği zaman o senedi yırtmaktır. Tabii IMF'nin senedi bende olmadığı için önümdeki gazeteyi yırttım. Duyar duymaz öyle bir rahatladım ki 'yarabbim bugünleri de gördük' dedim. IMF'nın kapısından dolanıyorduk. Ne derse onu yapıyorduk. Borçlu insan, her söyleneni yapmak zorunda kalıyor. Bazı şeyleri zorluyorsunuz ama bazı şeyleri yapamıyorsunuz. Sayın Başbakanımız ve yönetimi, bizi bugünlere getirdi. Borçsuz gidiyoruz."

Muhabir: Şengül Oymak

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA