Memur-sen Genel Başkanı Kars Valisini Ziyaret Etti

Memur-Sen Genel Başkanı ve Akil İnsanlar Karadeniz Grup Üyesi Ahmet Güdoğdu, Kars Valisi Eyüp Tepe’yi makamında ziyaret etti.

Memur-sen Genel Başkanı Kars Valisini Ziyaret Etti
Çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı ve Karadeniz Grup Üyesi Ahmet Güdoğdu, işlerinin teröristle mücadele olmadığını söyledi.

Güdoğdu, “Çözüm süreci dolayısıyla bölgedeyiz. Özelde bölgem Marmara’ydı, genelde Türkiye idi. Son 15 gündür özelde Karadeniz, genelde Türkiye oldu. Gittiğimiz yerlere süreci hem anlatıyoruz hem de milletin, emirlerini, isteklerini, kaygılarını toplayıp, onları başbakana siyasi parti genel başkanlarına ve cumhurbaşkanımıza taşıyacağız. Genelde büyük bir oranda destek olduğunu görüyoruz. Kızanların kızgınlığına saygı duyuyoruz. Ama kızanların büyük çoğunluğu bizim işimizin teröristle mücadele olduğunu zannediyor. Halbuki bizim işimiz teröristle mücadele değil. Terör veya terörist olduğu sürece ister Ergenekon, ister PKK bu güvenlik sorunudur ve devletin işidir. Devletin güvenlik kuvvetlerinin işidir. Bizim işimiz bataklığı kurutmak. Teröre meyili önlenmek, eşit yurttaşlığa geçiş için yapılması gerekenleri önce kamuoyuyla paylaşıp sonra yetkililerden istemek. Bu boyutuyla çok olumlu bir süreci yaşadığımızı ifade edebilirim” dedi.

"DÜNYADA HALA İNSANA ŞAŞI BAKAN YAKLAŞIMLAR VAR"
"Esas sorunun merkezinde insan var. İnsana bakış var" diyen Güdoğdu, “Dünyada hala insana şaşı bakan yaklaşımlar var. Ülkemizde de geçmişte bunu yaşamışız. Dünyada bir Gazze’de çocuğa bomba yağdıran bir teröriste verdiği silahı ile niçin sorusu sorulduğunda arkasından vaade dilmiş topraklardan Siyonizm’e kadar birçok ırk hastalığı çıkabiliyor. Ülkemizde de maalesef devletimiz geçmişte zaman zaman Alevileri zaman zaman başörtülüleri, muhafazakarları zaman zaman Kürtleri öteki ilan ederek her darbe döneminde bir kesimi döverek, neredeyse bu ülkenin büyük çoğunluğu öteki olmuştu. Bu 60 darbesi ve 61 anayasası anayasanın belli kurullar eliyle yürütülmesi gibi bir vesayeti beraberinde getirmiş, YÖK, Milli Güvenlik Kurulu, YAŞ, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu, Anayasa Mahkemesi işte peygamber ocağından eşi namaz kıldığı için atılan insanlar, savunma hakkı verilmeden Milli Güvenlik Kurulu siyasetçileri tebliğ etti kurula, Anayasa Mahkemesi 411 milletvekilin üniversite başörtü serbest olsun yok eden kurul gibi ben o olumsuz kırılmanın referandumla 2010 referandumuyla millete döndüğünü artık yetkili kurulların millet adına karar vermeye başladığını görüyorum. Onun için de süreç eşit yurttaşlıktır diyorum. İşte Kürtler eğer dindarsa iki kere öteki ilan edilmiş. Cumhurbaşkanı bile olabilmişler ama Kürt olamamışlar. Başörtülüler Cumhurbaşkanı eşi olmuşlar ama birey olamamışlar. Eğitim hakkı, çalışma hakkı, siyaset hakkı, iç tüzüklerle yönetmeliklerle gasp edilmiş” diye konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Güdoğdu, daha sonra özetle şunları söyledi:
“Ben teröristle bölge halkının bir birinden ayırt edildiği, anayasa ile eşit yurttaşlığın sağlandığı Türk'üyle Kürt'üyle Laz’ıyla Çerkez’iyle o Çanakkale'de bedel ödemiş farklı kimliklerin ırkların aynı destanı birlikte yeniden yaşayabileceği bir süreç olarak görüyorum. Eğitimde özgür birey yetiştirecek eğitim felsefesine dair dokunulması gereken alanlar var. Karma eğitim mecburiyetinin terk edilmesinden işte vatan bölünmez şehirler ölmez diye slogan atanların geçmişte Ergenekon’a PKK’ya yanaşmalık yaparak milleti bölmesi gibi tablolar var. Bütün bunların konuşulup Türk Ergenekon’unda Kürt Ergenekon’unun da sona erdiği, terörün bittiği acıların sona erdiği bugün 118’nci gün şehit haberi gelmiyor. Bundan daha mükemmel bir tablo olabilir mi?PKK yandaşları ne aldık ta silah bırakıyoruz? Ergenekon yandaşları da ne verdik te silah bırakıyorlar diyor. Buna bakıyoruz vatandaş cevap veriyor. Kimlik diyor, dün Kürt yoktu her kes Türk’tür diyorduk. Şimdi Allah kimi Türk yaratmışsa kimi Kürt yaratmışa öyle olsun diyoruz.”
Kaynak: İHA