Mardin Türkçe Olimpiyatları'na Ev Sahipliği Yapacak

Mardin, 10 Haziran’da Türkçe Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak.

Mardin Türkçe Olimpiyatları'na Ev Sahipliği Yapacak
140 ülkeden 2 bin finalist öğrencinin katılacağı 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, “Evrensel Barışa Doğru” sloganıyla start alacak. Beş kıtadan dili, rengi ve dini farklı 2 bin öğrenci, şarkı, şiir, güzel konuşma ve yazma, halk oyunları gibi 19 farklı kategoride hünerlerini sergileyecek. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali 11. Türkçe Olimpiyatları öncesi basın mensuplarına organizasyon hakkında bilgi veren Mardin Valisi Turhan Ayvaz, bu yıl Türkiye’de düzenlenecek olan Uluslararası Dil ve Kültür Festivali 11. Türkçe Olimpiyatları'nın ardından 10 Haziran’da 20 farklı ülkeden yaklaşık 80 öğrencinin hoşgörü kenti Mardin’de sahne alacağını belirtti.

Vali Ayvaz, "Eskiden bir tabir vardı. Bir ülke için üzerine güneş batmayan imparatorluk şeklinde. Bu toprakları kast eden bir şeydir. Fakat günümüzde bunu gönüllerde güneş batmayan ülke şeklinde kendi ülkemize çevirebiliriz. Bunun anlamı biliyorsunuz yurt dışında Türk okulları barışı sevgiyi, kardeşliği ve hoşgörüyü götürüyor. Her yerde ülkemizi tanıtıyorlar. Dilimizi yayıyorlar. Dilin yayılması araçtır. Asıl gaye dünyaya sevgiyi barışı ve hoşgörü anlatıyor. Türk okulları bunu başardı” dedi

Şu anda 140 ülkede Türk okullarının faaliyet gösterdiğini belirten Vali Ayvaz, "Gittikleri her ülkede benimseniyorlar. Ülkemizle diyalogların daha güzel olmasını sağlıyorlar.11 yıldır ülkemizde yabancı ülkelerle diyaloğun sağlanması için Türkçe Olimpiyatları düzenleniyor. Bu yıl bu olimpiyatlara 140 ülkeden yaklaşık 2 bin öğrenci katılacak. Bu yarışma bittikten sonra Türkiye’nin farklı illerde gösteri düzenleyecek. 10 Haziran’da hoşgörü kenti Mardin’de Türkçe Olimpiyatları sahne alacak. Bizim amacımız Mardin’i dünyaya tanıtmaktır. Bizim talebimiz üzerine Türkçe Olimpiyatları'nı farklı dinlerin ve dillerin kenti Mardin’de bütün dünyaya barış şarkılarını sunacaklar" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA