Kemer'de "1. Okul Öncesi Eğitim Şenliği" Düzenlendi

Kemer'de "1. Okul Öncesi Eğitim Şenliği" düzenlendi.

Kemer İlçe Milli Eğitim müdürlüğü ve Kemer Belediyesi tarafından 1'incisi düzenlenen "Okul Öncesi Eğitim Şenliği", ilçedeki okullardan katılan anaokulu öğrencilerinin oluşturduğu kortej yürüyüşüyle başladı.

Liman Caddesi'nden başlayan yürüyüş, Kemer Belediyesi önüne kadar sürdü. Şenlikler, Atatürk Anıtına çelenk konulmasından sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Aslanbucak Düğün Salonu'nda devam etti.

Şenliğe Kemer Kaymakamı Murat Bulacak, Belediye Başkanı Mustafa Gül, Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Görür, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Bulacak, Türkiye'nin geleceği çocukların kendilerini etkinlikte buluşturduğu için mutlu olduklarını söyledi.

Çocukların bir yıl boyunca eğitim aldığını belirten Bulacak, "Çocuklar, okulda yaptıklarını ve öğrendiklerini anne ve babalarına göstermek istiyor. Bu şenlik sayesinde de çocuklarımız hünerlerini sergileyecek. Belki hepsi bir okulda değil ama birbirlerini burada görüp tanıyacaklar, belki de arkadaş olacaklar. Bu anlamda bu şenliği çok faydalı görüyorum" dedi.

Gül de etkinlik kapsamında kendilerine müracaat yapıldığında, "İnsana yatırım geleceğe yatırım" düşüncesiyle hemen kabul ettiklerini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Görür ise ilçede okul öncesi kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda 3 ana okulu ve 17 şubede 387 öğrencinin, ana sınıflarında da 29 şubede 606 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydetti.

Muhabir: Yunus İçen

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA