Eğitim-Sen’den ‘İş ve Ücret Güvencesi’ Açıklaması

Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, Adıyaman’da iş ve ücret güvencesinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını belirterek, buna tepkisiz kalkmayacaklarını açıkladı.

Eğitim-Sen’den ‘İş ve Ücret Güvencesi’ Açıklaması
Eğitim-Sen Şube Başkanı Hediye Kılınç ile birlikte basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, yeni bir Torba Yasa tasarısının meclise sunulduğunu belirtti.

Söz konusu tasarı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu başta olmak üzere pek çok kanunda, kanun hükmünde kararnamede değişiklik öngörüldüğünü belirten Mehmet Bozgeyik, bu torba yasa tasarısı ile 2,5 milyonu aşkın kamu emekçisinin umutlarının karardığını söyledi.

Bozgeyik şunları söyledi:
“Yıllardır kadro bekleyen yüz binlerce sözleşmeli ve geçici personelin beklentisi boşa çıkartılmıştır. Bu torbada, kamuda üst düzey yönetici olarak atanabilmek için gerekli koşulların alt üst edilmesi dolayısıyla kariyer ve liyakat ilkesinin tamamen ortadan kaldırılması vardır. AKP’nin bu torbasında, ‘hükümet memuru’ oluşturarak zaten doruğa çıkan siyasi kadrolaşmanın önündeki son kalelerin de işgali vardır. Diğer taraftan tasarı ile kamu emekçilerinin disiplin cezalarının affı beklentisi de boşa çıkarılmaktadır. Eğer kamu emekçilerinin başına örülmek istenen bu torba yasa tasarısı yasalaşırsa; kamuda müdür, il müdürü, daire başkanı kadrolara yapılacak atamalarda aranan sırası ile 8, 10 ve 12 yıllık hizmet süresi 5 yıla indirilecek. Müdür ve üstü kadrolara atanmada belirli süre o kurumda çalışmış olma, belirli bölümleri bitirmiş olma gibi şartlar aranmayacak. Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı gibi kurumlardaki üst düzey kadrolara meslek mensubu olmayanlar da atanabilecek. İş ve ücret güvencesinin unsurlarını birer birer ortadan kaldıran diğer torba yasalar, KHK’lar gibi bu son torba yasa tasarsının hedefi de bu kadar açıktır. Son söz olarak tüm kamu emekçilerini yarın çok geç olmadan, bugün, iş ve ücret güvencesine, insanca yaşam güvenceli gelecek mücadelesine sahip çıkmaya çağırıyoruz.”
Kaynak: İHA