Üniversitede Kavga Dersleri İptal Ettirdi

Atatürk Üniversitesi’nde dün yaşanan karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası üzerine bazı fakültelerde ikinci öğretimlerin gece dersleri iptal edildi.

Üniversitede Kavga Dersleri İptal Ettirdi
Dün öğle saatlerinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kantininde başlayan ve kısa süre sonra Edebiyat Fakültesi'ne sıçrayan karşıt görüşlü öğrenci olayları nedeniyle bugün Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri üniversite kampüsü içerisinde geniş güvenlik tedbiri aldı.

Birçok fakültede öğrenci giriş ve çıkışları polis nezaretinde yapılmaya başlanırken, olaylara karışan ve gözaltına alınan 20’nin üzerinde öğrenci, Palandöken Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Öğrencilerin Gürcükapı Polis Merkezi'nde sorgulamaları devam ediyor.

Yaşanan karşıt görüşlü öğrenci kavgaları nedeniyle İktisadi ve İdari Bilimler, Edebiyat, İletişim Fakültelerinde dün ikinci öğretim öğrencilerinin dersleri güvenlik nedeniyle rektörlük tarafından iptal edildi.

Derse giden öğrenciler, iptal haberi üzerine geri döndü.

SİVİL POLİS KANTİNDE LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ
Öte yandan, görgü tanıklarının iddiasına göre dün yaşanan olaylarda üniversitede görevli sivil polis memurunun linç edilmek istendiği öne sürüldü. Öğrenciler, “2-3 gündür fakültede zıtlaşmalar vardı. Olayın çıkış nedeni olarak bir kızın yurtlarda darp edilmesi var. Birkaç gün önce bir kız yurtta darp ediliyor. Bunun üzerine taraflar arasında sataşma yaşanıyor. Dün de sivil polis kantinde idi. Bir grup polise yönelip saldırmaya başladılar. Polis linç edilmek istendi. Kafasında kanlar akıyordu polisin. Bunun üzerine diğer öğrenci grubu duruma müdahale ederek karşıt gruba tekme, tokat, sandalyelerle saldırmaya başladılar. Olaylar büyüyerek devam etti. Çok sayıda polis gelmeye başladı.

Dışarıda havaya ateş açan polisler oldu. Çevik kuvvet polislerinin müdahalesiyle öğrenciler etkisiz hale getirildi.

Ellerinde bıçaklar bulunan öğrenciler de vardı. Polisler bıçakları ellerinden alarak bunları gözaltına aldılar” diye konuştu.

ELE GEÇİRİLEN BIÇAKLARI GÖREN KIZ ÖĞRENCİ HAYRETE DÜŞTÜ
2’i polis toplam 7 kişinin yaralandığı olay sonrasında takviye olarak üniversiteye sevk edilen polisler kavgaya karışan bazı öğrenciler üzerinden ekmek bıçakları ele geçirdi. Ele geçirilen bıçaklardan ikisini polis otosuna götüren sivil polis memurunu gören bir bayan öğrencinin hayrete düştüğü görüldü.

Korkudan paniğe kapılan bayan öğrenciler hızlı bir şekilde fakülte bahçesini terk ederek uzaklaştı.
Kaynak: İHA