Demokrat Parti Aydın’da Yeniden Teşkilatlanıyor

Merhum Başbakan Adnan Menderes’in memleketi Aydın’da münfesih halde bulunan Demokrat Parti, yeniden teşkilatlanma için çalışmalara başladı.

Demokrat Parti Aydın’da Yeniden Teşkilatlanıyor
Demokrat Parti Genel Başkanlığı tarafından il başkanlığına atanan Serhat Emanet çalışmalara başladı.

DP Teşkilat Başkanı Haydar Altıntaş ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Alaattin Kazaz imzası ile Aydın’a gönderilen yazıda “Müfesih halde bulunan Aydın İl Yönetim Kurulu’nu yeniden oluşturmak üzere Sayın Serhat Emanet’in il başkanı olarak görevlendirilmesine Başkanlık Divanının 29.04.2013 tarih ve 2013/8 sayılı toplantısında karar verilmiştir. Kanuni süresi içinde Sayın Emanet tarafından oluşturulacak yeni yönetim kurulu listelerinin onaylanmak üzere Genel Merkezimiz Teşkilat Başkanlığına gönderilmesini rica ederim” ifadelerine yer verildi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ile görüştüklerini ve demokrasinin kalesi ve Merhum Başbakan Adnan Menderes’in adı ile özdeşleşen Demokrat Parti’yi Menderes’in memleketi Aydın’da yeniden şahlandırmak için çalışmalara başladıklarını belirten İl Başkanı Serhat Emanet, kongrelere Bozdoğan ilçesinden başladıklarını ve kısa sürede teşkilatlanmayı tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Genel Başkan Gültekin Uysal’ın Aydın’a önem verdiğini ve “Merhum Başbakanımız Menderes’in memleketinde DP’nin bayrağının dalgalanmaması ağrıma gidiyor” diye konuştuğunu belirten DP İl Başkanı Serhat Emanet, “Yıllarca bir demokrat olarak bir nefer gibi çalıştık. Gençlik kollarında ve partinin değişik kademelerinde görev aldım. Şimdi de ‘Sen bir nefersin, sana nöbet yazdık, nöbetini tut’ denildi ve bu görev bize tevdi edildi. Büyüklerin de desteği ile en iyi şekilde bu görevi yerine getirmeye çalışacağız. Birçok medeniyete, ülkedeki birçok olumlu gelişmeye öncülük etmiş Aydın ilimiz demokrasinin de beşiği olmuş ve Merhum Menderes ile demokrasi ile özdeşleşmiştir. Her geçen gün daha çok ihtiyaç hissedilen Menderes ruhunu Aydın’da yeniden şahlandırmaya çalışacağız ve tüm demokratları Demokrat Parti çatısı altına davet ediyorum” dedi.

SERHAT EMANET KİMDİR
1968 doğumlu olan Serhat Emanet, Yedieylül ilkokulu, Efeler ortaokulu ve Aydın Lisesi’nden mezun olduktan sonra İşletme Fakültesini bitirdi. Gençlik yıllarından beri siyaset yapan işadamı Ferhat Emanet evli ve 2 çocuk babası…
Kaynak: İHA