Urla’da 2 Bin Genç Ata’nın Gençliğe Hitabesini Okumak İçin Buluştu

İzmir'in Urla ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında büyük bir organizasyon gerçekleştirildi.

Urla’da 2 Bin Genç Ata’nın Gençliğe Hitabesini Okumak İçin Buluştu
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Urla Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikle 2 bin genç Urla Meydanı’nda buluştu. “Gelir Misin? Sensiz Bir Eksiğiz” sloganıyla düzenlenen etkinlikte gençlerin hep bir ağızdan okuduğu Gençliğe Hitabe'nin ardından, Cumhuriyet Meydanında çok sayıda bayrağın süslediği ve meşalenin aydınlattığı İzmir Pop Orkestrası’nın konseri ve havai fişek gösterisi ile devam etti. Etkinlikler saat 20.30’da başladı ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.

Gençlerin ve kendilerini genç hissedenlerin Urla Meydanı’nda toplandığını gören Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu konuşmasında, “Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençliğine olan güveni kurduğu Cumhuriyeti gençlere emanet ederek gösterdi. Gençliğin, milletlerin gücü ve yarınları olduğunu vurgulamıştır. O nedenle kurtuluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan Anadolu'ya çıkış gününü inandığı ve güvendiği Türk gençliğine bayram olarak armağan etmiştir. Türk gençlerinin de Atası’nın emanetine ilelebet sahip çıkacağına olan inancımla ulusumuzun umudu, aydınlık Türkiye'nin güvencesi gençlerimiz başta olmak üzere tüm milletimizin Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum“ dedi.

Gece, İzmir Pop Orkestrası'nın birbirinden güzel parçaları icra etmesi ve halkın coşkusu ile sona erdi.
Kaynak: İHA