AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Çimen'in Açıklaması

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane'nin son 10 yıldaki büyüme hızından daha yüksek bir hızla büyüyerek, açığını kapatma yolunda ciddi mesafeler almaya başladığını bildirdi.

Çimen, yaptığı yazılı açıklamada, 500 milyon liralık şehir geçiş yolunun ihalesinin yapılarak kentin geleceğinin en temel ufuk projelerinden birinin daha hayata geçirildiğini belirtti.

Çevre yolunun yanı sıra Harşit Çayı ıslah projesi ve yeni devlet hastanesi ile Gümüşhane'nin gelecek 4-5 yıl içerisinde birilerinin hayallerini bile göremeyeceği konuma ulaşacağını ifade eden Çimen, şunları kaydetti:

"13 kilometrelik yeni Zigana Tüneli de bu yıl sonunda 1 trilyon liraya ihale edilecek. 2008'de kurulan üniversitemizin 2014'teki öğrenci sayısının 12 bine çıkacak olmasını müjdelesem bu ülkenin ve bu şehrin nereye doğru gittiğine dair somut bir işaret vermiş olurum. Cumhuriyet tarihi boyunca alacaklarını devletten tahsil edemeyen Gümüşhane, ülkenin son 10 yıldaki büyüme hızından daha yüksek bir hızla büyüyerek bu açığını kapatma yolunda ciddi mesafeler almaya başlamıştır."

AK belediyeciliğin tesisi, güçlü şehir dokusuyla uyumlu kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirilmesiyle Gümüşhane'nin, Doğu Karadeniz illeri içinde müstesna bir kent olarak tarihteki güçlü konumunu yeniden kazanacağını kaydeden Çimen, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirilen DOKAP toplantısında ele alınan yaylalarımızla ilgili 'Yeşil Yol' projesinin, Gümüşhane'nin tarihi ve kültürel potansiyelini nasıl yepyeni bir seviyeye çıkaracağını hep birlikte göreceğiz. Hep söylüyoruz, bir kez daha tekrar etmekte fayda var, AK Parti'nin davası küçük siyasi hesapların davası değil, bir büyük medeniyet inşası davasıdır. Bu hedefe her anlamda yaşanabilir, modern ve tüm çağdaş imkanlarla donanımlı şehirlerin tesisiyle ulaşılabilir. '21 yüzyıl bizim asrımız olacak' derken, anlatmak istediğimiz bu medeniyet hamlesidir. Allah'ın yardımıyla 'Yeniden Büyük Türkiye' hedefine tüm azmimizle koşar adımlarla yürüyoruz. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Ramazan ayı içerisinde Erzincan'dan kara yoluyla Kelkit üzerinden Gümüşhane'ye gelerek, Gümüşhanevi Hazretleri'nin torunlarıyla hasret giderecek. Bu ziyaret şehrimizin yükselen ivmesinin bir başka düzlemdeki göstergelerinden biri olarak da görülebilir."

Muhabir: İbrahim Özdemir

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA