Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sadece 4-5 bakanlığın İzmir'e son 10 yılda yaptığı yatırımın 10 milyar lirayı aştığını söyledi.

Eroğlu, Buca Kaynaklar'da düzenlenen Afyonkarahisar Emirdağ Katmer Şenliği'nde yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı. Tüm milletin birlik ve beraberliğini, kardeşliğini daha da pekiştirmesini temenni etti.

Emirdağ'ın çalışkan, yiğit insanlara sahip olduğunu, bu ilçeye birçok yatırımın kazandırıldığını anlatan Eroğlu, hemşehrilerine bu yaz mutlaka memleketlerini ziyarete gitmesi tavsiyesinde bulundu. Emirdağ'a hızlı tren seferlerinin başlaması için çalışmalarının sürdüğünü belirten Eroğlu, şunları kaydetti:

"Ankara-Polatlı-Emirdağ-Afyonkarahisar-İzmir hızlı tren hattının temelini attık. Emirdağ'a muazzam bir istasyon kuruyoruz. Birinci adımda Ankara-Afyonkarahisar hattının inşaatı yürüyor. İkinci adımda da inşallah Afyonkarahisar-İzmir ihalesinin yapılması için çalışmalar başlayacak. Artık sizleri hızlı trenle Emirdağ'a, Afyonkarahisar'a götüreceğiz."

İzmir'deki programa katılmak üzere saat 10.00'a doğru Afyonkirahisar'dan yola çıktığını ve 12.00 gibi İzmir'e geldiğini dile getiren Veysel Eroğlu, "Artık yollar da Afyon kaymağı gibi. Eskiden bu yolları çok gelirdim, önceleri 5 saatte ulaşamazdık. Muhteşem, otobanlar gibi bölünmüş yollar yapıldı" diye konuştu.

-İzmir'e 55 yatırımın müjdesini verdi-

İzmir'de çok büyük yatırımlara imza attıklarını ve atmaya devam ettiklerini vurgulayan Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bakın sadece 4-5 bakanlığın İzmir'e son 10 yılda yaptığı yatırım 10 milyar lirayı aşıyor. İzmir İzmir olalı bu kadar yatırım görmedi. Bu yatırımlar da dolu dizgin devam ediyor. İzmir'i seviyoruz. Buraya ne gerekiyorsa yapmak boynumuzun borcudur. 2013 ve 2014 yılında İzmir'de bakanlık olarak fırtına gibi eseceğiz. Yüzlerce dereyi ıslah ettik, barajlar yaptık. İzmir'de tam 44 tane gölet ve sulamasını yapacağız. İzmir'e bereket yağacak. 50'si DSİ projesi olmak üzere Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve diğer müdürlüklerin yatırımlarıyla 55 müjdemiz var. 4 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. İzmir'i yemyeşil yapacağız. Bunların toplam yatırım bedeli 700 milyon lira."

-İzmir'in içme suyu sorunu-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın İzmir'e havalimanı, yüzlerce kilometrelik yol yaptığını, kentin içme suyu sıkıntısının AK Parti Hükümetleri döneminde giderildiğini vurgulayan Veysel Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İzmir'de havaalanı vardı, utanırdım, köy havaalanı gibiydi. Şimdi Türkiye'nin sayılı havalimanını biz inşa ettik. Çevre yolları vardı, kente girerken sıkıntıdan yaka silkerdik. İzmir'in bir de su meselesi vardı. İnsanlara arsenikli su içirilmesini asla kabul edemiyorum. Sayın Başbakanımız 2008'de bana talimat verdi ve 'Veysel hoca İzmir'in tam 2060 yılına kadar su problemini çöz. Bunların çözeceği filan yok' dedi.

Biz de kolları sıvadık. 2008'de Gördes Barajı'nı bitirdik, yılda 59 milyon metreküp memba suyunu getirdik. Hatta İzmir Büyükşehir Belediyesi dedi ki 'Kalanı biz yapamayız. 66 kilometre daha isale hattı ihtiyacımız var.' Tamam dedik ve onu da yapıyoruz. Bu yıl içinde onu da inşallah bitireceğiz. Yani 100 kilometre uzunluğunda 2 metre çapında borularla İzmir'e suyu getirdik. Farkımız bu. İzmir'e suyu getiren, çevre yolununu, havalimanını yapan biziz."

Türkiye'de güzel işlerin olduğunu, ülkenin iyiye gittiğine dikkati çeken Eroğlu, IMF'ye olan son taksit borcun da ödendiğini hatırlattı.

IMF'ye 5 milyar dolar borç verilmesi için müzakerelerin başladığını aktaran Veysel Eroğlu, "Kasa dolu. 135 milyar dolar Merkez Bankası'nda döviz var. Yatırımlar dolu dizgin gidiyor. Artık güçlü, büyük bir Türkiye var. İnşallah birlik, beraberliği, kardeşliğimizi muhafaza ettikçe gücümüz daha da artacak" şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından Kaynaklar Gölet'te Yörük Şenliği'ne katıldı.

Muhabir: Ramazan Ercan

Yayıncı: Mehmet Güldaş
Kaynak: AA