Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Nene Hatun Duyarlılığı

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Tiyatro Topluluğu, "Top Dağında Bir Yürek Nene Hatun" oyununu sahneleyecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Gençlik Merkezleri Müdürlüğü Tiyatro Topluluğu'nun yönetmen-oyuncu Sinan Kaya nezaretinde "Top Dağında Bir Yürek Nene Hatun" adlı oyunu sahneye hazırlandığı belirtildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında "Top Dağında Bir Yürek Nene Hatun"un 19-20-21 ve 22 Mayıs'ta Devlet Tiyatroları Salonu'nda sahneleneceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Büyük bir seyirci toplaması beklenen oyunun son provaları yapıldı. Provalarda oyuncuların başarısı dikkatlerden kaçmazken, oyunun teması da büyük bir ilgi göreceğe benziyor. Top Dağında Bir Yürek Nene Hatun adlı oyunu Demet Çizmeli yazdı. Oyunu Sinan Kaya yönetiyor ve aynı zamanda da Gazi Ahmet Muhtar Paşa rolünü oynuyor. Oyunda Pınar Kaynak, Utku Kaan Ertek, Murat Kotanoğlu, Elif Ayça Aksu, Şahin Birlik, Ayça Tekçe, Mustafa Konuralp Berkli, Arif Bayram ve Emin Taşçıoğlu gibi genç ve başarılı tiyatrocular yer alıyor."

Muhabir: Zehra Melek Çat

Yayıncı: Yücel Velioğlu
Kaynak: AA