Bursa Valiliği Kültür Turizm Tanıtım Birliği, Türkiye Ulusal Ajansı Tarafından Yürütülen AB Gönüllü Hizmetler Projesine Akredite Edildi

Bursa Valiliği Kültür Turizm Tanıtım Birliği, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Avrupa Birliği Gönüllü Hizmetler Projesine "koordinatör kuruluş" olarak akredite edildi.

Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, yaptığı yazılı açıklamada, Vali Şahabettin Harput'un direktifleri doğrultusunda "Valilik Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği"nin, bir süre önce Avrupa Gönüllü Hizmeti Programına akreditasyon başvurusu yaptığını hatırlattı.

Başvurunun ardından AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı tarafından Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği ofislerinde yeterlilik denetimi yapıldığını belirten Ercoşkun, şunları kaydetti:

"Bu denetimlerden başarıyla çıktık ve Bursa Valiliği Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen AB Gönüllü Hizmetler Projesine koordinatör üye tanımlamasıyla akredite edildi. Gerekli eğitimlerin tamamlanmasının ardından bu yılın eylül ayı itibarıyla Avrupa'da kültür ve turizm alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla proje üretimine geçilecek. AB fonlarından desteklenecek projelerimizle gençlerimiz Avrupa'yı görme, Bursa bölgesi kültürünü Avrupa'ya taşıma ve Avrupa'da farklı kültürleri tanıma imkanına kavuşacak. Dil eğitimi konusunda da gençlerimiz önemli bir imkanı elde etmiş olacak. Hepsinden önemlisi Avrupa bölgesinde bilinçli ve planlı bir şekilde Bursa'yı tanıtım imkanımız olacak."

Muhabir: Vedat Yücebaş

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA