Tuskon Başkan Yardımcısı Coşkun Açıklaması

Oktay Özden - Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Ahmet Coşkun, "Türkiye, dünyada içeride olduğundan daha güzel gözüküyor" dedi.

Coşkun, bir programa katılmak üzere geldiği Eskişehir'de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TUSKON bünyesinde 170'in üzerinde dernek, 7 federasyon ve 50 binin üzerinde üyenin bulunduğunu belirtti.

"TUSKON'un gündeminde ihracat var" diyen Coşkun, KOBİ'leri ihracatçı yapabilmek için var güçleriyle çalıştıklarını anlattı.

Coşkun, Türkiye'nin ihtiyacı olan en önemli konunun bu olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"TUSKON olarak Türkiye ekonomisindeki bu çok büyük potansiyeli, dünyanın her yerine götürme gibi misyonumuz var. Malum daha önce Türkiye'nin ihracat pazarı, biraz daha kısıtlı bölgelerdi. TUSKON üyeleri, çok önemsediğimiz Dünya Ticaret Köprüsü programlarıyla birçok ülkeye ulaştı. Artık, üretim had safhada. Çok kaliteli, seri üretim yapabiliyoruz. İç pazarımız da bir yere kadar. Artık bunun komşu ülkelerden başlayıp, dünyanın her tarafına gitmesi gerekiyor. Bunu da sadece büyük firmalar yaparsa, belli ölçekte kalıyor. Küçük esnafı dahi yurt dışına götürüp, orada iş yapmayı öğretmeye çalışıyoruz ve toplumumuz çok çabuk adapte oluyor. Geri dönüşümleri, tahmin ettiğimizden daha çabuk alıyoruz."

-"500 milyar dolar ihracat hedefinde önemli rol oynayacağız"-

Türkiye ekonomisinin gayet iyi durumda olduğunu vurgulayan Coşkun, TUSKON'un, hükümetin 2023'te 500 milyar dolar ihracat hedefinde çok önemli rol alacağını öne sürdü.

Coşkun, birçok ülkede iş yaptıklarını bildirerek, şöyle devam etti:

"Türkiye, dünyada içeride olduğundan daha güzel gözüküyor. Değişik ülkelere seyahat edip oralarda iş yaptığımız için bunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Bu net. Şu anda malum birçok gelişmiş ülkede sıkıntı var. Avrupa'da bir kaç ülke hariç, hepsi çok ciddi sıkıntılı. Yine dünyanın en büyük ekonomisi dediğimiz ABD'nin, yine kendine göre sıkıntıları var. Ortadoğu'da halen sular durulmadı. Yani bunların içerisinde Türkiye, konumunu her geçen gün daha iyi noktaya getiriyor. Ekonomik önlemleri, son dönemde aldığı tedbirlerle gayet iyi pozisyonda. Bunu kendimizde hissediyoruz. Dünyada görüştüğümüz iş adamları da 'Türkiye'de neler oluyor- ','Bunları nasıl başarıyor-' şeklinde yorumlar yapıyor."

Coşkun, Washington, Brüksel, Moskova ve Pekin'de temsilcilikleri bulunan TUSKON'un, Afrika ofisinin de Addis Ababa'da faaliyete geçtiğini sözlerine ekledi.

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA