Mezarlıkları, Laleler Süsleyecek

Kentin güzelleşmesi ve sosyal donatı alanları oluşturmak için birçok faaliyet gerçekleştiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ilkbahar mevsimi ile birlikte park ve bahçeleri lalelerle süsledi.

Mezarlıkları, Laleler Süsleyecek
Fen İşleri’ne bağlı bulunan Botanik Bahçesi’nde yetiştirilen ve kentin birçok bölgesinde görsel bir güzellik oluşturan laleler, şimdi de asri mezarlığı süslüyor.

Nisan ayından itibaren Gaziantep şehrini bütün görkemi ve ihtişamıyla renklendiren binlerce lale Mayıs ayıyla birlikte yerlerini yazlık çiçeklere bıraktı. Bu süreç içerisinde Gaziantep halkı adeta lale şölenini yaşadı.

Çok yıllık bir bitki türü olan laleler, bulunduğu alanda dokunulmadığında her yıl kendiliğinden çoğalıp, bahar aylarında tekrar kendini gösteriyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, lalelerin bu özelliğinden dolayı Botanik Bahçesi başta olmak üzere Gaziantep şehrinin dört bir yanına dikilmiş olan lalelerin sökümünü gerçekleştirdi.

Binlerce lale Gaziantep Asri Mezarlığında değerlendirilmek üzere mezarlık alanlarına gönderildi. Mezarlığa dikilen toplam 500 bin adet lalenin yıllarca burada kalması planlanıyor.

Laleler, mezarlık alanlarının çevre düzenlemesine ve daha iyi bir görüntü oluşturmasına katkı sağlayacak. Botanik Bahçesinde yetiştirilen ve kentin değişik yerlerine dikilen laleler, her yıl sökülerek mezarlık alanlarında değerlendirilecek. Böylece zaman içinde Gaziantep’teki tüm mezarlık alanlarının lale bahçesine dönüşmesi planlanıyor.
Kaynak: İHA