Gediz'de Üçüncü Etap Toki Konutlarının Temeli Törenle Atıldı

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Belediye Başkanlığı ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile yaptırılacak olan üçüncü etap konutların temeli törenle atıldı.

Gediz'de Üçüncü Etap Toki Konutlarının Temeli Törenle Atıldı
Umurbey mahallesinde inşa edilecek olan 196 adet konut, 16 derslikli okul ve ticaret merkezinin temel atma töreninde bir konuşma yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, üçüncü etap toplu konutların Gediz'in gelişim süreci içerisinde önemli bir milat olduğunu söyledi.

Ticaret merkezi, okul ve 196 konuttan oluşan projenin toplam yatırım bedelinin 21.2 milyon TL. olduğunu, bundan önce yapılanlarla birlikte üç toplu konut projesinin yaklaşık 45 milyon liraya ulaştığını belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, ilçenin önemli devlet ve özel sektör, belediye yatırımlarıyla 2002 yılı sonrası yaklaşık 400 milyon liralık bir yatırım aldığını dile getirdi.

Başkan Saraoğlu, projenin hayat geçirilmesinde büyük katkısı olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Milletvekilleri Soner Aksoy ve Vural Kavuncu ile emeği geçen herkese ilçe halkı adına teşekkür etti.

Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da konuşmasında, ilçede eğitim yatırımlarının arttığını ve eğitimdeki başarı oranlarının da yükseldiğini söyledi.

İlçede okul ihtiyacının belli ölçüde giderildiğini belirten Kaymakam Çorumluoğlu, yurt sıkıntısının hala devam ettiğini ve temeli atılan konut bölgesinde yurt yapılması gerektiğini ifade etti.

Milletvekili Vural Kavuncu ise, atılan temellerin Türkiye'nin olduğu kadar Gediz'in değişen ve gelişen yüzünü gösterdiğini söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Milletvekili Soner Aksoy, ülkenin gelişmesi, büyümesi ve istikbali istikametinde alınan bilgilerin fevkalade sevindirici olduğunu, bununla beraber Reyhanlı hadisesi gibi olayların da üzüntü verici olduğunu ifade etti.

Terör belasından kurtulmak için yapılan çalışmaların devam ettiğini belirten Milletvekili Soner Aksoy, sözlerine şu şekilde devam etti:
"Bu terörü mutlaka halledeceğiz Allah'ın izniyle. Şöyle veya böyle, illa halledeceğiz. Kökünü kurutacağız inşallah. Ocağına incir dikeceğiz inşallah. Göreceksiniz Allah'ın izniyle. Ancak bu zannedildiği kadar kolay bir iş değil. Biliyorsunuz hem yurt dışında hem yurt içinde bunların destekçi hainleri var. Bu hainlerden nemalanıyorlar. Şu on sene hariç bundan önceki dönemlerde bunlar çok yalnız bırakılmış, çok başıboş bırakılmış ve onlar burada kendi memleketleri zannederek cirit atmışlar, yuvalanmışlar, yer edinmişler. Ancak Allah'ın izniyle bunların hepsinin akıbeti izmihlal olacaktır ve yarınlar elbette bizimdir."
Konuşmaların ardından dualar okundu ve milletvekilleri Soner Aksoy ve Vural Kavuncu, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ve Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu tarafından birlikte butona basılarak temele beton dökümü yapıldı.

2+1 odalı, zemin + 6 katlı ve çift asansörlü 7 bloktan oluşacak konutların çevre düzenlemesi ve altyapısı ihale kapsamında gerçekleştirilecek. İlçeye TOKİ tarafında daha önce birinci etapta yapılan 208, ikinci etapta yapılan 280 ve üçüncü etapta temeli atılan 196 konutla birlikte toplam 684 konut kazandırıldığı bildirildi.

Törene, Ak Parti Kütahya Milletvekilleri Soner Aksoy ve Vural Kavuncu, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İlçe Garnizon komutanı Jandarma Üsteğmen Erdoğan Erik, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Dumlupınar üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, Ak Parti Gediz İlçe Başkanı Eflatun Coşar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mesut Naci Cebecioğlu, konut sahipleri ve ilçe halkı katıldı.

Kaynak: İHA