Burç Okulları'ndan ''eğitim Zincirine'' Bir Halka Daha

Burç Okulları eğitim zincirine bir yeni halka daha ekliyor.

Burç Okulları'ndan ''eğitim Zincirine'' Bir Halka Daha
Adana’da 8 okulla hizmet veren Burç Eğitim Kurumları, önümüzdeki eğitim öğretim yılında da Burç Vural İlkokulu ve Anaokulu ile geleceğin teminatı nesiller yetiştirmeyi sürdürecek.
Burç Vural İlkokulu Müdürlüğüne atanan deneyimli eğitimci Ramazan Başol, konuya ilişkin açıklamasında, yeni okulun Burç kalitesindeki eğitim öğretiminin yanı sıra çağdaş mekanları ile de çok konuşulacağını söyledi.

Başol, 2013-2014 eğitim öğretim yılında faaliyete geçmesi planlanan Burç Vural İlkokulu ve Anaokulunun 64 bin metre kare alan üzerinde kurulu,45000 metre kare kapalı alanı bulunan eğitim kompleksinin bünyesinde, kapalı spor salonu, pony club, tırmanma duvarı, yüzme havuzu, tenis kortu, halı saha, çim saha, kapalı beden eğitimi salonları, 600 kişilik konferans salonu, 400 kişilik balo salonu, 3D sinema laboratuarları, Fen ve teknoloji laboratuarları, bilgisayar laboratuarları, bütün sınıflarda akıllı tahta ile Adana,nın en büyük eğitim kompleksi özelliğinde olacağını söyledi.

Başol, ‘‘2013-2014 eğitim öğretim yılında faaliyete geçecek okulumuzda ilköğretimde toplam 20 sınıf düşünüyoruz. Okulumuza kayıtlarımız başlamıştır. Anaokulunda da talep durumuna göre sınıf sayılarını istediğimiz şekilde ayarlama şansımız var. Tabi okulumuz büyük bir kompleks olacaktır. Hem fiziki mekânlar olarak, hem bahçesi, hem de uygulayacağı eğitim sistemiyle Adana’da adından söz ettirecek bir okul olacaktır dedi.

Burç Okulları her çalışmada önde olduğu gibi bilimde, sanatta, sporda ve sınavlardaki başarı derecelerini bu okulumuzda da sürdürecek'' dedi.

OKUL ÖNCESİ İNGİLİZCE EĞİTİM
Burç Vural İlkokulu ve Anaokulunda İngilizce eğitimine büyük önem vereceklerini belirten Başol ‘‘Okul öncesinde tamamen İngilizce eğitim vermeyi planlıyoruz. Okul öncesi çocuklarımızın dil eğitiminde çok önemli bir dönem. Küçük yaşta dil eğitiminde çocuklar daha da başarılı oluyorlar. Amacımız sıkmadan eğlenerek öğrenme mantığıyla okul öncesinde çocuklarımıza İngilizceyi sevdirerek öğretmektir. Bunun yanında yapacakları faaliyetler drama, folklor, jimnastik, halk oyunları ve bilgisayar, müzik, piyano gibi derslerde de yine İngilizce öğretmenlerimiz kanalıyla bu dersleri işleyeceğiz. Çocuklar günlük hayatında, yani yemekhaneye inerken, sınıf ortamında, oyun oynarken, sosyal etkinlikleri yaparken tamamen İngilizce konuşmak zorunda olacaklar '' diye konuştu.

‘‘ÇOK YÖNLÜ BİREYLER YETİŞRECEĞİZ’’
Çocukları yetenekli olduğu alanlara göre eğitmeyi planladıklarını belirten Başol, şöyle devam etti:
‘‘Birinci sınıftan itibaren zenginleştirme eğitimi çalışmasını başlatıyoruz. Yani, bu çocuklarımızın öncelikle yeteneklerini tespit etmek ve bu yeteneklerine göre çocukları yönlendirmek istiyoruz. Bununda mantığı şudur; her çocuk başarılıdır. Her çocuk başarılı olabilir mantığıyla yola çıkıyoruz. Ve çocukları sadece bir matematik, bir Türkçe, bir fen bilgisi dersindeki durumuna göre değerlendirmeyip, çocuklarımızın zekâ durumuna göre yatkın oldukları alana göre yönlendirme yapacağız. Mesela sanatsal alanda yeteneği olan çocuklarımıza sanatsal faaliyetlerde ağırlık vereceğiz. Spor alanda yetenekli olan çocuklarımızda spora ağırlık vereceğiz.''
Başol ‘‘Vural Lisemiz bir yıldır eğitim faaliyetine devam ediyor. Bu yılda Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ni de bünyesine katmış olacak. İnşaallah Önümüzdeki yıllarda ortaokulumuzda faaliyette geçecektir. Bu şekilde Burç okulları olarak daha çok öğrenciye ve daha çok aileye hizmet etmiş olacağız’’dedi.

Kaynak: İHA