Bakan Şahin, Engellilerin Sorunlarını Dinledi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Burdur programı kapsamında Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'yı makamında ziyaret etti.

Bakan Şahin, Engellilerin Sorunlarını Dinledi
Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, belediye hizmetleri hakkında bilgi vererek Bakan Şahin'e Burdur Belediyesi Alaca Dokumaları Atölyesi'nde üretilen Alaca Dokuma kıyafetlerini mankenler üzerinde gösterdi. Bakan Şahin, Alaca dokumadan dikilen kıyafetleri Paris'te düzenlenecek fuara götürmek istediğin belirterek en güzel ürünlerin hazırlanması talimatını verdi. Bakan Şahin, el işi ürünlerinin pazarının açılması gerektiğini ve bununla ilgili çalışmaları desteklediklerini söyledi.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya da Bakan Şahin'e ziyaretlerinden dolayı çeşitli hediyeler takdim etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Burdur Belediyesi Alaca Dokuma Atölyesi'ni ve Engelliler İş Atölyesi'ni gezdi. Bakan Şahin ilk olarak Alaca Dokuma Atölyesi'nde çalışan kadınlarla görüştü. Tezgahta dokuma yapan kadınların yaptıkları el işlerini inceleyen Şahin, kadınların ekonomik durumlarını sordu. Şahin, daha sonra ürünleri inceleyerek satışları için pazar oluşturulmasını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca destek vereceklerini kaydetti.

"NEDEN BİZİ SINAVA TABİ TUTUYORSUNUZ?"
Burdur Belediyesi Engelliler İş Atölyesi'ni gezen Şahin, burada engelli öğrencilerin ürettiği ev mefruşatı ve iş elbiselerini inceledi. Bakan Şahin, engelli iş atölyesinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından korumalı atölyeler arasına alınacağını dile getirdi. Engelli öğrencilerle sohbet eden Şahin, şikayet ve istekleri dinledi

25 yaşındaki engelli Kezban Şahin'in, "Neden bizi sınava tabi tutuyorsunuz? Ben KPSS'den 58 aldım ama 80 olması gerekiyormuş. Neden böyle oluyor" sorusuna Şahin, "KPSS şart, 80 almanız gerekiyor. Sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tüm imkanlardan istifade etmelisiniz. Kamuda işe girmenin yolu KPSS'dir" diye yanıt verdi.

Şahin, İş-Kur protokolü ile yürütülen Engelliler İş Atölyesi'nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca koruma altına alınması talimatını verdi.

Burdur Belediyesi ziyareti sonunda iş atölyesinde çalışan eleman ve engelli öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Burdur programı kapsamında 80.Yıl Sevim Zekai Piribaş Kız Yurdu'nu ziyaret etti. Hayırsever Sevim Piribaş ve Zekai Piribaş ile tanışan Bakan Şahin, kız öğrencilerle selamlaştı. Bakan Şahin, burada yaklaşık bir saat basına kapalı olarak incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA