Akil İnsanlar Muş’ta Vatandaşlarla Buluştu

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, “Artık silahlar sussun.

Akil İnsanlar Muş’ta Vatandaşlarla Buluştu
Fikirler ve siyaset konuşsun” dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Paker ve grup üyeleri Sibel Eraslan, Ayhan Ogan, Abdurrahman Dilipak, Zübeyde Teker, Mahmut Arslan, Abdurrahman Kurt ve Mehmet Uçum, Muş'ta bir düğün salonunda, vatandaşlarla bir araya geldi. Moderatörlüğünü Zübeyde Teker'in yaptığı toplantıda konuşan Paker, vatandaşları dinlediklerini belirterek süreçle ilgili talepleri Ankara'ya ileteceklerini söyledi.

Paker, “Türkiye kuruluşundan itibaren asker ve bürokratlarca yönetildi. İnsanlar merkezi otoriter şekilde yönetildiler. Pek çok izdırabın nedeni bu yönetimdir. Hala eski devletin kalıntıları var. Ülkede iki devlet yaşıyor. Eski devlet gücünü hızla kaybediyor. Onun için süreç başladı.

Bu dönüşümü yazan Erdoğan ve Öcalan'dır. Artık fikirler ve siyasetler konuşsun noktasına geldik. Silah değil siyaset öne çıkıyor. Demokratik mücadele yeni başladı.

Silah seslerinden ve operasyonlardan arındıktan sonra insan hakları süreci başlayacak” dedi.

Kürt meselesinin insan hakkı meselesi olduğunu belirten Paker, bu konuda herkese sorumluluk düştüğünü ifade etti.

Paker, “Bu barışı hep beraber nasıl yapacağız. Koşul koymak süreci götürmez. Türkiye'nin yüzde 81'i süreci destekliyor. Artık fikirlerimiz konuşacak. Sizler konuşacaksınız. Süreç ise olumlu sonuçlanacak” şeklinde konuştu.

Toplantı heyet üyelerinin yapmış oldukları konuşmaların ardından sona erdi.
Kaynak: İHA