Sgk İlkokul Öğrencilerine 12 Bin Adet Kitap Dağıttı

SGK Uşak İl Müdürlüğü, ilköğretim çağındaki çocuklarda sosyal güvenlik bilinci oluşturmak amacıyla hazırlanan 'Güven ve Yarışçı Çocuklar' isimli 12 bin adet kitap ve animasyon filmini içeren CD'leri öğrencilere dağıttı.

SGK İl Müdürlüğü “Sosyal Güvenlik Haftası” etkinlikleri kapsamında il genelinde 12 bin öğrenciye “Güven ve Yarışçı” Çocuklar isimli kitap dağıttı.

Hafta nedeniyle bugün düzenlenen etkinlikte Eşe ve Halil Erdoğdu İlköğretim Okulu’nda öğrencilere bilgilendirici kitap dağıtan Vali Mehmet Ufuk Erden, sosyal güvenlik kavramının önemine vurgu yaptı. Düzenlenen törene Vali Mehmet Ufuk Erden, Garnizon Komutanı Fuat Kömürcü, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ve SGK İl Müdürü Kenan Şenol katıldı.

Vali Erden ile SGHK Müdürü Kenan Şenol öğrencilere sosyal güvenlik kavramının ne anlama geldiğini anlattı.

Kayıt dışı ekonominin önlenmesi için sosyal güvenlik bilincini geliştirmek istediklerini ifade eden Kenan Şenol dağıttıkları kitaplarda sosyal güvenlik kahramanı KİT’in insan yaşamında sosyal güvenliğin ne anlama geldiğini çocuklara eğlenceli bir dil ile anlattığını ifade etti.

İl genelindeki 12 bin ilkokul öğrencisine bilgilendirici kitap dağıttıklarını da bildiren Kenan Şenol, dağıttıkları kitapları okuyan öğrencilerin aileleri üzerinde sosyal güvenlik kavramının yaygınlaşması noktasında etkili olabileceklerini inandıklarını söyledi.

Sosyal Güvenlik kavramının insan yaşamı için büyük bir önem taşıdığını ifade eden Vali Mehmet Ufuk Erden ise çocuk yaşta öğrenilen bilgilerin daha kalıcı ve etkili olduğunu ifade etti.

İnsanların kimseye muhtaç olmadan mutlu bir yaşam sürmesini sağlamak amacıyla devletin sosyal güvenlik sistemini oluşturduğunu da anlatan Vali Erden, “Çalışma hayatı ve insan yaşamı için sosyal güvenlik çok önemli bir sistem. Hastalık, meslek hastalığı, iş kazası, yaşlılık ve malullük gibi durumlarda sosyal güvenlik sistemi devreye giriyor. Kayıtlı çalışmak sosyal açıdan olduğu kadar ekonomik açıdan da büyük arz ediyor. Kayıt dışının önlenmesi sosyal güvenlik bilincinin toplumda yaygınlaştırılması için kurum son yıllarda ciddi çalışmalar yürütüyor. Bugün bizlerde bu kapsamda öğrencilerimize bilgilendirici kitaplar dağıtıyoruz. Bu kitaplardaki bilgiler yavrularımızı eğlendirerek sosyal güvenliğin önemini anlatıyor. Bu girişimin toplumdaki bilincin gelişmesine katkı sağlayacağını umuyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından sınıfları gezen Vali Mehmet Ufuk Erden ve beraberindeki heyet öğrencilere kitap dağıttı.

Kaynak: İHA