Öğrenciler Yaşlıların Umudu Oldu

Rize'nin Güneysu ilçesindeki Yavuz Selim Lisesi'nin son sınıf öğrencileri, yoğun ders temposundan zaman ayırıp yaşlıları evlerinde ziyaret ederek evlerini temizliyorlar.

Öğrenciler Yaşlıların Umudu Oldu
Gönül Elçileri Projesi kapsamında 45 öğrenci bir araya gelerek, Güneysu ilçesinde ikamet eden yaşlıları ziyaret ediyor. 45 öğrenci, 'Kapımı çalacak kimse yok mu?' diyen yaşlı ninelere, 'Gözlerim artık iyi görmüyor bana bir gazete okuyan yok mu?' diyen dedelere, 'Ayaklarım eskisi gibi iyi tutmuyor' diyen ve ihtiyacını karşılamakta zorlanan teyzelere, minik ellerini ve kocaman yüreklerini açtılar. Öğrenciler, belirlenen 15 yaşlı dede ve ninenin görmeyen gözleri, tutmayan ayakları, yalnızlığını paylaşan dostları oluyor.

Güneysu Yavuz Selim Lisesi Okulu öğretmenlerinden Uğur Altuntaş,
öğrencilerin 3'er kişilik gruplar halinde belirledikleri 15 yaşlı nine ve dedeleri belirli zamanlarda evlerinde ziyaret ederek onların yalnızlıklarını paylaştıklarını söyledi.

Uğur Altuntaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen 'Gönül Elçileri Projesi' kapsamında gençlerin ilçedeki yalnız ve yardıma muhtaç yaşlı nine ve dedeleri ziyaret ederek onların yüzlerini güldürdüğünü anlattı.
"Bu projede öğrencilerimiz Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan'dan feyiz alarak bize geldi" diyen Uğur Altuntaş, "Bize bu şekilde bir organizasyon yapmak istediklerini söylediler. Biz, Güneysu Kaymakamlığımız ve Rize Valiliğimizle istişare ederek 15 yardıma muhtaç ve yalnız yaşayan yaşlı büyüğümüzü belirledik. Haftanın belirli günlerinde evlerinde ziyaret ederek kendileriyle sohbet ederek eksiklerini, ihtiyaçlarını soruyoruz. Ziyaretlerimizde evlerinde yapılması gereken temizlik, yemek, düzenleme işlerini yapıyoruz. Ayrıca, istekleri doğrultusunda kendilerine kitap ve gazete okuyoruz" dedi.

Kaymakamı Gökmen Çiçek de, yapılan çalışmaları yakından takip ederek, bu projede görev alan öğrencileri, okul idaresini ve öğretmenleri gönülden tebrik ettiğini söyledi.

Onlarla gurur duyduğunu ifade eden Kaymakam Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Güneysu Yavuz Selim Lisesi’nin fedakar ve çalışkan öğrencileri yaptıkları bu projeyle gerçekten takdir topluyor. ‘Yaşlılarımıza, ninelerimize, dedelerimize sahip çıkmak istiyoruz, onlara torun olmak istiyoruz’ dediler. ‘Bakımlarında, yalnızlıklarında yardımcı olmak istiyoruz’ dediklerinde ben çok sevindim. İlçemizdeki yaşlıları her hafta bir iki gün ziyaret ederek hizmetlerini yapıp kitap, gazete okumalarından gurur duydum. Öğrencilerimize öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. İlçemizde yaşayan yaşlıların artık onlarca torunu var.”
Kaynak: İHA