Hakkari'de Kantincilere Yönelik Eğitim Semineri

Hakkari, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, okul kantinlerinde çalışan personelleri hijyen kuralları konusunda bilgilendirdi.

Cumhuriyet İlk Okulunda düzenlenen eğitim programına kent merkezindeki okul kantinlerinin işletmecileri ve çalışanları katıldı.

Toplantıda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, kantincilerin uyması gereken kurallara azami derecede dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Yıldız, okul kantinlerinden yararlanan çocukların sağlıklı ürünler tüketmesine önem verilmesi gerektiğini bildirerek, "Özellikle hijyene çok dikkat etmeliyiz. Tarihi geçmiş ürünlerin satılmaması gerekiyor. Gazlı içecekler yerine süt ve benzeri ürünlerin satılmasını öneriyoruz. Yakında okul kantinlerini denetlemek üzere arkadaşlarımız çalışma başlatacak. Amacımız sizlere ceza kesmek değil, sizleri bilgilendirmek ve işlerinizin daha sağlıklı yürümesini sağlamaktır" dedi.

Daha sonra Gıda ve Yem Şube Müdürü Abdullah Seven ile Gıda Kontrol Şubesinden Ahmet Kurt, kantin işletmecileri ve çalışanlarına uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verdi.

Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu / Sıtkı Yıldız

Yayıncı: Levent Harman
Kaynak: AA