Atso Eski Başkanı Tosunoğu'dan Açıklama

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) eski Başkanı Latif Tosunoğlu, ATSO'daki görevinin sona erdiğini belirterek, yeni görev alan Başkan Çetin Demirci'ye başarılar diledi.

Atso Eski Başkanı Tosunoğu'dan Açıklama
Tosunoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen pazar günü yapılan seçimde başkanlığı kaybettiğini belirtti.

Yeni yönetime başarılan dileyen Tosunoğlu, "Özellikle kamuoyunun şunu bilmesini istiyorum, ATSO'ya yeni bir hizmet binasını kazandırdık. Bizim dönemimizde yapılan güzel çalışmalardan birisiydi bu bina. Ancak bu yeni bina yapılırken, bankadan 1 milyon lira borç para alındı. Bankadan alınan bu para, 6 ay ödemeksizin 5 yıl eşit taksitlerle aylık ödenek. Bu borcun dışında, yeni bina da yılda 170 bin lira gelir sağlayacak. Üye aidatların yanı sıra eski hizmet binasında yıllık 20 bin lira gelir elde edilecek. Eski binayı da değerlendirdik. Bu şekilde yeni yönetime bıraktığımız önemli kaynaklar oldu. Planlamamız zaten böyle yapılmıştır." diye konuştu.

Tosunoğlu, kendi döneminde Türkiye'de bir ilki başardıklarını belirterek, oturum parası alınmayan tek odanın Ardahan olduğunu söyledi.

Tosunoğlu, "Bu oturum paralarını 2005 yılından bu yana almadık. Sadece ben değil, tüm meclis üyeleri de almadı. Bu paralar da odaya kaynak olarak yansıdı." dedi.

Kaynak: İHA