Kozlu'da 20 Kilogram Ağırlığındaki 13 Yaşındaki Kıza, Öğretmenleri Tarafından Doğum Günü Kutlaması Gerçekleştirildi

Kozlu beldesinde 20 kilogram ağırlığındaki 13 yaşındaki kıza, öğretmenleri tarafından doğum günü kutlaması gerçekleştirildi.

Topbaşı Mahallesi'nde emekli sınıf öğretmeni Birsen Demirbağ ile komşuları, diyaliz hastası Mine Kalafat'ın,evine gelerek doğum günü sürprizi gerçekleştirdi. Demirbağ ve beraberindekilerin getirdiği pastadaki mumu üfleyerek söndüren Kalafat, doğum günü sürprizinin şaşkınlığını yaşadı.

Pastanın kesilmesinin ardından Kalafat ilk dilimi öğretmeni Demirbağ'a sundu.

Demirbağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl evde eğitim programı kapsamında ders vermeye başladığını söyledi.

Amaçlarının Mine Kalafat'a eğitim vermek olmadığını, sağlığına kavuşturmak olduğunu ifade eden Demirbağ, şöyle konuştu:

"Kızımız 3 yıldır periton diyaliz tedavisi görüyor. Halbu ki kadavradan böbrek nakli yapılması gerekiyordu. Kalafat, Kocaeli Üniversitesi'nde tedavi görüyor. Kalafat'ın böbrek nakli için 22 kilogram olması gerekiyor. Şuan 20 kilogramda. Böbrek verecek kişinin de 70 yaşında olması gerekiyor. Nakil için 2 kilogram alması gerekiyor. Kilosunu arttırmak için mama vermeye başlayacağız. Nakil kilosuna geldiğinde anne ve baba böbreklerini verecek" diye konuştu.

Bugün Kalafat'ın evine doğum günü sürprizi hazırlamak için geldiklerini vurgulayan Demirbağ, "Bugün bizim için önemli bir gün. Kızımızın doğum günün hep beraber kutluyoruz. 12 yaşına giriyor. Umarım bir an önce sağlığına kavuşur hep beraber tekrar nice doğum günlerini kutlarız" dedi.

Kalafat, daha sonra öğretmeniyle birlikte yaptığı el işi ve resimleri doğum günün kutlamaya gelenlere hediye etti.

Muhabir: Ferdi Akıllı

Yayıncı: Atakan Çelik
Kaynak: AA