Kepez İHL, Eylül Ayında Eğitim ve Öğretime Açılıyor

Kepez Belediyesi öncülüğünde, hayırsever desteği ile inşa edilen ve hafız öğrencilerin eğitim göreceği yatılı Kepez Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL), Eylül ayında eğitim ve öğretime açılıyor.

Kepez İHL, Eylül Ayında Eğitim ve Öğretime Açılıyor
Kepez Belediyesi’nin Kültür Mahallesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis ettiği 8,5 dönümlük arazide yapımına başlanılan Anadolu İHL, eğitim ve öğretime kapılarını açmak için gün sayıyor. Türkiye’nin hafız öğrencilere özel üçüncü okulu olan Kepez İHL’nin, pansiyon binasının karkas inşaatı da devam ediyor.

Kepez Anadolu İHL Yapma, Yaşatma ve Geliştirme Derneği de yapımını üstlendiği okulun inşaat sürecini değerlendirmek amacıyla kahvaltılı toplandı düzenledi.

Okul binasındaki kahvaltıya, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, İl Müftüsü Ahmet Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, İlçe Müftü Vekili Mehmet Fatih Tunç ve dernek üyeleri katıldı.

Kepez Belediye Meclis Üyeleri Murtaza Tamyürek ve Şevki Mavi’nin de yer aldığı kahvaltıda Dernek Başkanı Mustafa Ece, okulun yapımıyla ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Daha sonra Başkan Hakan Tütüncü, inçe işlerinin yapımında sona gelinen okul binasını diğer katılımcılarla birlikte gezdi. Başkan Tütüncü, karkas inşaatı tamamlanan, ince işçiliği hızlı bir şekilde devam eden okulu, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında hizmete açmayı planladıklarını duyurdu. Kepez Belediyesi’nin, Antalyalı hayırseverlerin katkılarıyla okulun yapıldığına işaret eden Başkan Tütüncü, okula, Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi ismimi vermek istediklerini belirterek, “Bu güzel okula, imam-hatip okullarının manevi mimarı olan merhum Mahmut Celalettin Ökten ismi çok güzel yaraşacaktır” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da okulun inşasında, Başkan Tütüncü’nün, derneğin ve Antalyalıların emeğinin olduğunun altını çizdi. Okulu, Eylül ayında eğitim ve öğretime açmayı planladıklarını açıklayan Gülay, “İkinci dönem başında ise pansiyon binasını hizmete açacağız. Hafız öğrencilerimiz için özel bir imam-hatip okulu projemiz vardı. Bu projeyi de Kepez’de hayata geçiriyoruz. Türkiye’de hafız öğrencilere eğitim veren üçüncü İHL de Kepez’de hizmete girmiş olacak” dedi.

Antalya Müftüsü Ahmet Çelik de, “Bu okullar toplumuzun duasını almış eğitim kurumlarıdır. Gelecek nesillere, modern, kaliteli eğitim verileceği bu okulun yapılmasını, bizden önce İHL’ler için çalışan nice isimsiz kahramanların yaptıkları çalışmalara karşı bir vefa örneği olarak görüyorum. Bu okula Mahmut Celalettin Ökten isminin verilmesinden dolayı mutlu oldum. İmam-hatip nesline bu vefa çok yakıştı. Konferans salonuyla, pansiyonuyla çok modern bir okul olan Kepez Anadolu İmam Hatip Lisesi, gelecek yüzyılın din adamlarını, bilim adamlarını yetiştirecek şekilde tasarlandı. Öğrenci yurdu ile de okulu bir külliyeye dönüştürdü” diye konuştu.

Yaklaşık maliyeti 12 milyon TL olan okulun ve pansiyon binasının mimari projesi, Selçuklu mimarisinden esinlenerek hazırlandı. 24 derslikten oluşan okulda, spor salonu, konferans salonu ve 320 kişilik pansiyon bölümü bulunuyor.
Kaynak: İHA