Esder’den Çanakale ve Edirne’ye Tarih ve Kültürel Gezi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Eğitim Sevenler Derneği (ESDER) Yönetim Kurulu Üyesi Durmuş Çömeten, dernek olarak üyeler ve ailelerine yönelik.

Esder’den Çanakale ve Edirne’ye Tarih ve Kültürel Gezi
Edirne ve Çanakkale’ye tarihi ve kültürel amaçlı gezi düzenleyeceklerini söyledi.

Kdz. Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Eğitim Sevenler Derneği (ESDER) Yönetim Kurulu Üyesi Durmuş Çömeten, dernek olarak geçen yıllarda düzenledikleri tarihi ve kültürel amaçlı gezileri bu yılda düzenleyeceklerini söyledi.

Bu anlamda üyeler ve ailelerine yönelik Çanakkale ve Edirne gezisi düzenleyeceklerini belirten Çömeten, “ Derneğimiz geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda Çanakkale ve Edirne’ye tarihi ve kültürel anlamda bir gezi düzenleyecektir. Bu gezimiz 18 ve 19 Mayıs 2013 tarihleri arasında yapılacaktır. Gezileri düzenlememizdeki amaç insanlarda belirli bir tarih bilincini oluşturmak, hem geçmişimizi o insanlara tanıtmak ve insanlarımızın bu geziler sayesinde kaynaşma ve dayanışmayı sağlamaktır. Edirne’nin ve Çanakkale’nin, özellikle Çanakkale’nin bu ülke insanında bizim açımızdan çok farklı değeri ve yeri var. Bugün sahip olduğumuz temel değerlerin ve Cumhuriyet’in bence başlangıç noktasının olduğu bir yer Çanakkale, insanlara buranın önemini, sahip olduğumuz değerleri burada kazandığımızı anlatmamız gerekiyor ve bunu yerinde görmelerini sağlamamız gerekiyor. Biz bu gezilere bu açıdan çok önem veriyoruz. Evet insanlarımız buraları turizm ve eğlenme açısından gezebildikleri gibi aynı zamanda bir alternatif olması açısından yapılması gereken, insanlarda bir tarih bilinci ve şuuru, sahip olduklarımız ve bugün var olmanın geçmişten kaynaklanan bir takım değerler sayesinde olduğunu anlatmamız gerekiyor. Geziyi herkese açık tuttuk, üyelerimiz, ailelerimiz ve üyelerimizin de arkadaşları katılabilirler. Ben şimdiden gezimizin keyifli bir gezi olmasını temenni ediyor, gezimize katılanlara da teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA