TOKİ Konutlarının Temeli 17 Mayıs'ta Atılacak

Gediz Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi iş birliğiyle Umurbey Mahallesi'nde yapılacak üçüncü etap konutların temeli, 17 Mayıs'ta törenle atılacak.

Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, törene, AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy'un da katılmasının beklendiğini bildirdi.

İlçede üçüncü etap uygulama kapsamında 196 konut, 16 derslikli okul ve ticaret merkezi inşa edileceği bilgisini veren Saraoğlu, şunları kaydetti:

"Umurbey Mahallesi'nde yapımına başlanılan 196 konut, 2+1 odalı, 6 katlı, 7 bloktan oluşacak ve bloklar çift asansörlü olarak imal edilecektir. Çevre düzenlemesi ve altyapısı ihale kapsamında gerçekleştirilecek konutlar ile 196 vatandaşımız daha ev sahibi olacak. Şehrimizin eğitim hayatına farklı bir boyut kazandıracak olan 16 derslikli okulla kentimiz modern bir okula daha kavuşacak ve eğitim kalitesinde artış sağlanacaktır."

-Devlet Hastanesi inşaatı tamamlanıyor

Gediz ilçesinde yapımı devam eden 100 yataklı modern Devlet Hastanesi inşaatı tamamlanma aşamasına getirildi.

Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yüklenici firmanın çalışmalarının, planlandığı gibi yürütüldüğünü bildirdi.

Hastane yapımında sona doğru yaklaşıldığını belirten Saraoğlu, "İş programında ilerleyen çalışmalar kapsamında dış cephe kompozit kaplama yapılmaktadır. Mayıs sonu itibari ile mekanik ve iç kısımlarda ağırlık verilecek hastane inşaatında, çevre düzenlemesi de ihale kapsamında yapılacaktır" ifadesini kullandı.

Muhabir: Mehmet Altıntaş / Hadi Şengül

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA