Sgk İzmir İl Müdürlüğü, En Çok ve Düzenli Prim Ödeyen 10 İşverene Plaket Verdi

Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürlüğü, 2012 yılında en çok ve düzenli prim ödeyen 10 işverene plaket verdi.

Türkiye genelinde kutlanan 13-19 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen plaket törenine İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Fazlı Akgün, İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Engin Bilgili, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Adnan Oğuz Akyarlı, Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürü Sabri Çelebioğlu ve davetliler katıldı.

SGK İzmir Eğitim ve Dinlenme Tesisi'nde düzenlenen törende konuşan Bilgili, çalışan herkesin sigortalı olması ve primlerinin zamanında yatırılmasının önem taşıdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Çalışanların hayata daha güvenli tutunabilmelerini sağlamak için çalışanlarına iş veren, aş veren, sosyal güvencelerini temin eden, kutsal bir iş yapan işverenlerimiz için bir araya geldik. Sosyal güvenlik sisteminin devamı ve daha iyi hizmet verebilmesi için çalışan herkesin sigortalı olması ve primlerinin zamanında yatırılması önemlidir. Ödenmeyen her kuruş pirimde tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Dolayısıyla, bizler de Sosyal Güvenlik Haftası'nı bir fırsat bilerek, ilimizdeki en çok ve düzenli prim ödeyen 10 işverenimize teşekkür ederiz."

İzmir Vali Yardımcısı Fazlı Akgün de çalışma hayatında hak ve yükümlülüklerin yerini getirilmesiyle sosyal güvenlik alanında hiçbir sorunun kalmayacağını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Adnan Akyarlı ise SGK'nın sosyal devlet olmada önemli bir olduğunu belirtti.

İzmir'de 2012 yılında en çok prim ödeyen işveren sıralamasında Petkim birinci olurken, Tüpraş ikinci, Tesco Kipa üçüncü, Hugo Boss dördüncü, Delphi Otomotiv beşinci, Philsa altıncı, Habaş yedinci, İzmir Ekonomi Üniversitesi sekizinci, İzmir Demir Çelik dokuzuncu, Abalıoğlu Yem ise onuncu oldu.

Muhabir: Hüseyin Bağış / Senem Yazıcı

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA