Gazi Derneği Başkanları Denizli’de Buluştu

Denizli’ye 15 Mayıs Milli Mücadele Günü için gelen 66 gazi derneğin başkanı kortej yürüyüşü yaptı.

Gazi Derneği Başkanları Denizli’de Buluştu
Denizli'de 15 Mayıs Milli Mücadele Günü nedeniyle Türkiye Muharip Gaziler Derneklerinin başkanları ve üyeleri kente geldi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Piyade Albay Mehmet Şükrü Tandoğan’ın yanı sıra 66 ilin dernek başkanı da Denizli'ye geldi. Denizli'de buluşan gaziler, Denizli Valiliği’ni ziyaret ederek Vali Yardımcısı Abdullah Acar ile görüştü. Valilik ziyaretinin ardından gaziler, Denizli Belediyesi bandosu eşliğinde kortej yürüyüşüyle Denizli Valiliği’nden Denizli Belediyesi’ne kadar ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü. Yol boyunca vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ve alkışlarıyla katıldığı yürüyüşün ardından Denizli Belediyesi'ni de ziyaret eden gaziler, Belediye Başkanı Osman Zolan ile belediye meclis toplantı salonunda bir araya geldi

Gazileri Denizli’de görmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Başkan Zolan, ‘’Biz gazilerimize çok şey borçluyuz. Onları Denizli’de ağırlamaktan dolayı da çok mutluyuz. Bizler şehitlerimize, gazilerimize her zaman sahip çıktık. Bundan sonra da canını kanını bu topraklar için akıtan şehit ve gazilerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz’’ dedi.


Gazilerin ziyaretinden sonra Turan Bahadır Sanat Galerisi'nde düzenlenen "Savaş Fotoğrafları" sergisinin açılışı yapıldı. Sergide Çanakkale, Kore, Kurtuluş ve Kıbrıs savaşlarından fotoğraflar yer alıyor. Sergi 17 Mayıs'a kadar açık kalacak.
Kaynak: İHA