Akdeniz Belediyespor U19 Futbol Takımı, 2012

Akdeniz Belediyespor U19 Futbol Takımı, 2012-2013 Sezonu Türkiye Şampiyonası'nda ilk kademe maçlarında Karaman bölge birincisi oldu.

Türkiye'nin 74 ilinden 139 takımın katıldığı müsabakalarda, İçel'i temsil eden takımlardan Akdeniz Belediyespor, grup maçları sonunda Karaman bölge birincisi oldu. Karaman'daki grup maçlarında Akdeniz Belediyespor'un yanı sıra Adana Çukurovaspor, Isparta Emrespor, Konya Ereğlispor, Konya Tümosanspor ve Niğde Borspor yer aldı.

İlk maçta Konya Tümosan'ı 3-1 yenen Akdeniz Belediyespor, bir sonraki karşılaşmada da Adana Çukurova Belediyespor'u 1-0'lık skorla geçti. Final maçını Isparta Emrespor'la yapan Akdeniz Belediyespor, sahadan 4-0 galibiyetle ayrılarak bölge birincisi oldu.

Grup maçlarını ilk sırada tamamlayan 24 takımın katılımıyla 2'nci kademe müsabakaları yapılacak. Toplam 4 merkezde oynanacak 2. kademe gruplarında birinci olan 4 takım, final müsabakalarına katılmaya hak kazanacak.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, U17 takımının Türkiye ikinciliğini kazanmasının ardından, U19 takımının da emin adımlarla ilerlediğini ifade ederek, kulüp yöneticileri ile teknik heyet ve futbolcuları kutladı.

Akdeniz Belediyespor'un gösterdiği başarılarından dolayı İçel'in gururu olduğunu söyleyen Türk, "İnanıyorum ki onlar da U17'li kardeşleri gibi Türkiye derecesi elde edecekler" dedi.

Muhabir: Basir Gülüm

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA