Yağcı, Mimar ve Mühendislerle Kahvaltıda Buluştu

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, kentte görev yapan mimar ve mühendisler ile kahvaltıda bir araya geldi.

Kent Ormanı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen kahvaltıda konuşan Yağcı, evin içinin mülk sahiplerine ait olduğunu ama dışının topluma ait olduğunu belirterek, binaların dış cephelerin estetiğinin güzel projelerden oluşması gerektiğinin altını çizdi. 'Bilecik Belediye Başkanlığı'na seçildiğimizden itibaren Bilecik adına üç aşamalı bir plan yaptık' diyen Yağcı, kentte hayata geçirdikleri ve geçirecekleri projeleri şöyle anlattı:

"Bu plan içerisinde Bilecik’in ihtiyaçları ve geleceğine ilişkin olarak bir takvim hazırladık. İlk olarak şehirciliğin olmazsa olmazları vardı. Bilecik’te bu olmazsa olmazların yerine getirilemiyordu. Bu konudan alt yapı, kanalizasyon ve temizlik gibi çalışmaları 5 yıl içerisinde gerçekleştirdik. Bilecik’in coğrafisi ve ekonomik şartları içerisinde en sağlıklı alt yapı sistemini gerçekleştirdik. Önümüze baktığımızda 20 yılı rahatlıkla aşabilecek alt yapı sorunumuzun olmayacağını düşünüyoruz. 2009-2014 yılı içerisinde şehrin sosyal hayatını ve kültürel hayatını güçlendirecek ve şehirde yaşayan insanlara rahatlık kazandıracak olan spor tesisleri, AVM’ler gibi tesisler yapma kararı aldık. 11 plakalı Bilecik’e 11 proje dedik ve bunların büyük bir çoğunluğunu gerçekleştiriyoruz. Bu süreç içerisinde Hamsu Vadisi, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi, Kayı Plaza Alışveriş Merkezi ve Katı Atık Tesisi gibi projeleri hayata geçirdik veya geçiriyoruz. Katı Atık Tesisi'nde çöplerden elektrik enerjisi üretilecek. Belediyeler ihale sonucunda üretilen enerjiden yüzde 8 kazanacak. 50 milyonluk bir projeyi para harcamadan yapma fırsatı bulduk. Muhsin Yazıcıoğlu Spor ve Yaşam Alanı’nı hayata geçirdik. Bilecik’in ilk Bat-Çık’ını ve mahalle konaklarını yaptık. Şimdi gündemimizde şehirler arası otogar projemiz var. Otogarın yerini kamulaştırdık. 2014 yılının Mart ayına kadar bitirmek istiyoruz. Yakın bir zaman içerisinde ihaleye çıkacağız.”
Tanıtıma büyük önem vereceklerini de aktaran Yağcı, “Şehrin bundan sonraki süreç içerisinde tanıtım alanında büyük önem verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bilecik’in tarihi ve coğrafi güzelliklerin dış dünya ile paylaşılması gerekir diye düşünüyoruz. Önümüzdeki zaman dilimi içerisinde tanıtıma çok büyük önem vermeyi planlıyoruz. Bunun da ilk adımlarına başladık. Şeyh Edebali Türbesinin olduğu bölgede Bu amaçla 'Osmanlı Padişahları Dedeleri Şeyh Edebali Huzurunda Buluştu' mantığını içeren 36 Osmanlı padişahının hayat çizgisini anlatan bir tarih şeridi projesini hazırlıyoruz. Sanatsal eserlerin bulunduğu eserleri teslim aldık. Şeyh Edebali Bölgesi'nde yapı yapılır izinleri alındı. Ekim ayı içerisinde 165 metre uzunluğunda bir tarih şeridi BEBKA aracılığı ile Bilecik’in ilk baş şehir olmasına ilişkin olarak 3 boyutlu bir film hazırlatıyoruz. Bu projenin Bilecik’in tanıtımı açısından artı bir değer olacağına inanıyoruz. Şeyh Edebali Türbesi'ne gelen vatandaşlar 10-12 dakikalık Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu izleyecekler, ardından 36 padişahın arkasında minyatür çalışmaları ile padişahların sesinden kendi dönemlerine ait yaptıkları çalışmalarını kendi seslerinden dinleyecekler” diye konuştu.

Yağcı, gelecek nesillere güzel bir şehir bırakmak istediklerini de vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:
“Şehircilik hem geçmişi hem de geleceği olan bir alandır. Geçmişte yapmış olduğumuz bir eksiklik yada hatayı bu gün telafi etmek çok zordur. Geleceğe de güzel mesajlar göndereceğimiz bir alandır. Geçmişte olumlu yada olumsuz olarak bu şehre hizmet eden herkesi hayırla yad ediyoruz. Gelecek zamanda güzel şekilde anılmak için belirgin adımları atmaya çalışıyoruz. En önemli çalışmalardan bir tanesi imar ve revizyon çalışmasıdır. Bu çalışmayı gerçekleştirilmesinde destek veren herkese teşekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA