"metot" Adlı Tiyatro Oyunu, Bursa'da Sahnelenecek

Oyuncu Serkan Keskin'in yönettiği ve oynadığı "Metot" adlı tiyatro oyunu, Bursa'da sahnelenecek.

Keskin, bir kafede düzenlenen toplantıda, Sarp Aydınoğlu ve Sezin Bozacı ile basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Televizyon sayesinde her hafta insanların evine girdiğini, daha fazla tanındığını ve daha fazla izleyiciye ulaşabildiğini belirten Keskin, bu sayede tiyatro izlemeye gelenlerin sayısının az da olsa arttığını söyledi.

"Metot" oyununda, üst düzey insanların düştükleri durumları anlattıklarını ifade eden Keskin, şöyle konuştu:

"Komedi diyemeyiz ama komik bir oyun. Tek perde ve iki saat sürüyor, ara yok, ara olamayacak bir oyun. Dört kişi sahneye geliyor ve oyun, sürekli sürprizlerle dolu. Seyirci, izlemeye başladığı ilk andan itibaren birini seçiyor ve oyunun sonunda o herkesin seçtiği insanlar, birbirine karışıyor. Kim olduğundan emin olduğu adam, aslında başka biri çıkıyor. Seyirci, beş dakika çıkıp geldiğinde çok şey kaçırabilir. İzleyen bir sürü insanın 'O iki saat nasıl geçti' diyerek, oyunun içine girdiği, seyircinin oyunla beraber oynadığı bir oyun."

"Biz eğlendiğimiz sürece seyirci eğlenir" diyen Keskin, yaklaşık 70 kere oynadıkları Metot oyunundan henüz sıkılmadıklarını ve daha uzun süre de oynayacaklarını belirtti.

Aydınoğlu da oyunun bir iş görüşmesinde geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Üst düzey bir şirketin, üst düzey bir yöneticilik makamı için 4 aday görüşmeye çağrılıyor. Biz de görüşme esnasında uygulanan bir eleme sistemini tüm çıplaklığı ve vahşetiyle gözler önüne sermeye çalışıyoruz. Üç erkek ve bir kadın üzerinden ilerleyen bir oyun. Tamamen sürprizlere açık, sürprizlerle ilerleyen, oyun içinde oyunları olan bir metni oynuyoruz. Serkan Keskin yönetti oyunu, aynı zamanda da oynuyor. Sezin Bozacı, ben ve Mustafa Kırantepe ile dört kişi oynuyoruz bu oyunu. Metot'ta ciddi bir cinsiyetçilik problemi var. Kadın yönetici olmak, erkek yönetici olmaya çalışmak üzerine ciddi bir eleştiri var. Komik bir oyun ama tamamen komedi olarak tanımlamak da olmaz. Eğlenceli bir oyun, tamamen bir güldürü üzerinden gitmiyoruz. Gergin bir tarafı da var. Sıkılmama garantisini size verebilirim. Biz bu oyunu anlamak için bir ayımızı verdik. Aktarmayı geçtik, oyunu idrak edebilmemiz, çok uzun zaman aldı, zor bir metindi."

Jordi Galceran'ın yazdığı, "Metot", 22 Mayıs'ta Tayyare Kültür Merkezi'nde sahneye konacak.

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Kaynak: AA