Doğuyorum Çocuk Korosu’ndan 19 Dilde Şarkı

Bitlis'in Güroymak ilçesinde kaymakamlıkça oluşturulan ve 40 öğrenciden oluşan Doğuyorum Korosu, “7 Renk 7 Bölge Türkiye Turnesi” kapsamında Antalya’da konser verdi.

Doğuyorum Çocuk Korosu’ndan 19 Dilde Şarkı
Barış, kardeşlik ve sevgi için sahne alan koro, 19 dilde seslendirdiği şarkılar ile Antalyalıları coşturdu.
Erdem Beyazit Kültür Merkezi'ndeki konserde 40 öğrenciden oluşan koro, Türkçe, Kürtçe, Arapça, İngilizce, Yunanca, Hintçe, İspanyolca, Arnavutça, Tanzanca, Portekizce ve aralarında Boşnakça’nın da bulunduğu 19 dilde şarkılar seslendirdi. 40 öğrencinin oluşturduğu korodaki çocukların yaşları 10 ile 15 yaş arasında değişirken, her yıl farklı dilde şarkılar seslendirdikleri belirtildi. Ethem Durali isimli öğrencinin Türkçe ve Kürtçe olarak seslendirdiği ‘Bitlis’te Beş Minare’ türküsü beğeniyle dinlendi. Yusuf Durali ve Nazlı Karael’in hareketli Tanzanca seslendirdikleri ‘Ndombolo’ şarkısı ise dinleyenleri coşturdu. Hareketli dansları ile şarkısını süsleyen Durali, sahnede profesyonel sanatçılara taş çıkarttı. Öğrencilerden oluşan yöresel kıyafetli dans grubu da solistlere eşlik etti. Öğrencilerin dans gösterisi ve koronun seslendirdiği şarkılar büyük alkış aldı. Gece boyunca hareketli ve slov şarkılar seslendiren Doğuyorum Korosu, Antalyalılara unutamayacakları bir gece yaşattı.

Yusuf Durali, 2 yıldır koroda olduğunu belirterek, “Farklı dilde şarkılar öğreniyorum. İçimden gelerek şarkılarımı söylüyorum. Dünyada ve Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir koro. Burada olduğum için çok mutlu ve heyecanlıyım” dedi.

Zelal Daşdemir ise, farklı dilde şarkı söylemenin insana heyecan ve mutluluk verdiğini dile getirdi.

Koronun şefliğini yapan Yunus Dabakoğlu, Doğuyorum Korusu’nun 2010 yılında Bitlis’in Güroymak ilçesinde kurulduğunu belirtti.

Koronun gönüllü müzik öğretmenleri tarafından eğitildiğini kaydeden Dabakoğlu, “İlk yıllarda farklı dillerde şarkı söylemek amaçlanmamıştı. Sadece çocuk şarkıları söyleniyordu. Ama bu yıl itibari ile 19 dilde çocuklarımız eser seslendiriyor. Koromuz 8 ve 16 yaş arası 40 öğrenciden oluşuyor. Tek tek Güroymak ilçesinde köy köy gezilerek 40 yetenekli öğrenci seçilerek koroya dahil edildi” dedi.

Doğuyorum Korosu’nun tüm dünyaya barış ve kardeşlik sunmayı amaçladığına vurgu yapan Dabakoğlu, “Çocukların diliyle bu barışı, kardeşliği simgelemek çok daha kolay ve anlamlıdır. Umarım bu sıkıntılı günlerde insanların birazcık daha yüreklerine su serpecek ezgiler seslendirebiliriz” diye konuştu.

Konseri bir kez dinleyenin bağımlısı olacağını kaydeden Dabakoğlu, “Zamanla farklı bir koru olduğumuz dinleyenler tarafından fark edilecektir. İlerleyen yıllarda tüm Türkiye bu korodan söz edecek" dedi.

Turne kapsamında ilk konserini Bitlis'te veren koronun Antalya’nın ardından İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, İstanbul, Samsun ve Erzincan'da konser vereceği bildirildi.

Kaynak: İHA