Avrupa Komisyonu'ndan Dpü'ye Ödül

Avrupa Komisyonu tarafından Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’ne (DPÜ) “Diploma Supplement Label”, diploma eki (DE) etiketi ödülü verildi.

Avrupa Komisyonu'ndan Dpü'ye Ödül
Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törene katılan Rektör Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, ödülü Avrupa Birliği Delegasyonu Başkan Yardımcısı Vivre Vimpari ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’dan aldı.

Törende, YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı M. Haluk Ilıcak, AB Delegasyonu İkinci Sekreteri Virve Vimpari, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkan Vekili Bülent Özcan birer konuşma yaptı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın, dünya çapında Türkiye'nin yükseköğretimine artan bir ilgi olduğunu vurguladığı konuşmasının ardından AKTS ve DE Etiketi almaya hak kazanan üniversitelerin rektörlerine ödülleri verildi.

Törene DPÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kaan Erarslan, Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü’nden Seçkin Bacak ve Semra Onay da katıldılar.

Diploma Eki (DE), Avrupa Yüksek Öğretim Alanı'nda mezunlarımızdaki kazanılmış becerilerin, derece ve diplomaların akademik ve mesleki olarak tanınmasını sağlayan, diplomayı tamamlayıcı nitelikte İngilizce bir doküman. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, belli kriterleri sağlayan üniversitelere verilen ödülle, Avrupa’da bu ödülün verildiği 238 üniversite içine girmiş bulunuyor.
Kaynak: İHA