Malatya Belediye Başkanı Çakır Açıklaması

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki saldırılara ilişkin, "Hataylı kardeşlerimizin acılarını paylaşıyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum" dedi.

Çakır, yayımladığı mesajda, çözüm sürecini baltalamaya yönelik bir provokasyon yüzünden Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 43 kişinin öldüğünü, çok sayıda vatandaşın da yaralandığını belirtti.

Hain saldırının aziz Türk milletini olduğu gibi, kendilerini de fevkalade üzdüğünü kaydeden Çakır, "Türk milletinin ve devletinin gücü ve sabrı hiçbir şekilde sınanmaya kalkışılmamalıdır. Bu gücü sınamaya kalkışanlara devletimiz ve milletimiz bütün kurumlarıyla gereken cevabı verecektir. Hataylı kardeşlerimizin acılarını paylaşıyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum" ifadesini kullandı.

Çakır, Malatya Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen 4. Uluslararası Çocuk Şenliği'nin de Reyhanlı'daki patlamalar nedeniyle iptal edildiğini bildirdi.

Muhabir: Yeter Erdine

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA