Çeşme’nin İlk Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Hizmete Başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Çeşme Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (Çeşme OSGB) Ilıca’da hizmet vermeye başladı.

Kurdelesi Kaymakam İnci Sezer Becel tarafından kesilen Çeşme OSGB’nin açılış kokteyline başta Özel Sissus Hastanesi Başhekimi Ali Yarımoğlu, Genel Koordinatörü Mehmet Karakuş, Çeşme Alper Çizgenakat Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Merve Yaşar, Çeşme Meteoroloji İstasyon Müdürü Mehmet Kutluay ve Honey Güzellik Salonu Sahibesi Tuğba Kalkan Sevinç ile davetliler katıldı.

Prof. Dr. Erkan Sevinç’in genel koordinatörlüğünde, Uz. Dr. İbrahim Sivrikaya tarafından kurulan Çeşme OSGB’de, Uz. Dr. Ayşegül Uluutku Sivrikaya İşyeri hekimi, Fizikçi Anıl Aşkın iş güvenliği uzmanı, hemşire Şaziye Yarar da sağlık personeli olarak görev yapıyor.
Çeşme OSGB kurucusu Uz. Dr. İbrahim Sivrikaya açılış öncesi yaptığı konuşmada, OSGB hakkında genel bilgi verdi. Avrupa Birliği entegrasyonunda önemli bir yeri olan işyeri güvenliği kültürünün ülkemizde yerleşmesi için çıkartılmış olan 6 bin 331 sayılı yasa gereğince Çeşme OSGB’yi kurduklarını belirterek,“Türkiye’de toplam 600 tane OSGB var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından aldığımız onayla Çeşme’de yetkili tek kurumuz. Bir eksikliği giderdiğimiz için de mutluyuz.” dedi.

Çeşme OSGB İşyeri Hekimi ve aynı zamanda Kurum Müdürü Uz. Dr. Ayşegül Uluutku Sivrikaya Çeşme’de iş güvenliği kültürünün yerleşmesi için çabalayacaklarını vurgulayarak, “Bunun öneminin farkındayız. Eskiden Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi acil servisi hekimiydim. Ve orada çalışırken vakaların en son durumlarını görüyorduk. Mart ayı başladığı anda düşme vakaları başlardı. Şimdi bunun önleme tarafındayız. Koruyucu hekim olarak bu tür vakaların azalması için uğraşacağız.” diye konuştu.

Programda konuşma yapan Kaymakam İnci Sezer Becel;“Doktor arkadaşlarımız zaten bize farklı alanlarda hizmet ediyorlardı. Bugün de farklı bir hizmete adım atmış oldular. Bu bilincin tüm Türkiye genelinde yaygınlaşmasını diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA