Anneler Gününde En Güzel Hediyeyi Annesinden Alacak

Çanakkale’den organ nakli için Bursa'ya gelen bir çocuk annesi Aynur Engin, anneler gününde en güzel hediyeyi 63 yaşındaki annesi Safiye Emiroğlu'ndan alacak.

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde yaşayan 38 yaşındaki bir çocuk annesi Aynur Engin, 5 senedir böbrek rahatsızlığı sebebi ile diyaliz makinesine bağlı olarak yaşıyordu. Engin, şeker hastalığı sebebiyle her gün çektiği acılara rağmen organ naklinin uyuşmayacağı için müracaatta bulunmadı. 1 sene önce rahatsızlığına rağmen Özel Bursa Acıbadem Hastanesi Organ Nakli bölümüne başvurdu. Yapılan tetikler sonucunda böbrek nakli olmak için sıraya yazılan Engin'e uyan böbrek bir türlü bulunamadı. Kızının daha fazla acı çekmesine dayanamayan anne Safiye Emiroğlu (63), kızına böbreğini verme kararı aldı.

ANNEDEN KIZINA EN GÜZEL HEDİYE
Annesinin böbreğini vermek istemesinin çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden Engin, "Annem bir an evvel benim sağlığıma kavuşmamı istiyor. 5 senedir bu hastalıkla yaşıyorum. Şeker hastalığından dolayı kollarımda damarlarım inceldi. Takılan suni damarlar da kâr etmedi. Şekerden dolayı takılacak olan böbreğin fazla durmayacağını söylediler. Bir sene önce organ nakli için sıraya girdim. Kadavradan çıkmasını bekledik, ama sıra gelmeyince en son çare olarak anemden nakle karar verdik” dedi.

Seve seve böbreğini kızına verdiğini ifade eden 2 erkek ve 2 kız çocuğu sahibi Safiye Emiroğlu ise, “Yeter ki o iyi olsun. Onunla aynı evde kalıyorum. Gözlerimin önünde artık acı çekmesini istemiyorum. Doku uyarsa yapılacak ameliyattan hiç korkmuyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA