Akil İnsanlar Manisa’da Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) öğrenci temsilcileriyle bir araya gelerek, çözüm süreci hakkındaki sorularını yanıtladı.

Akil İnsanlar Manisa’da Öğrencilerle Bir Araya Geldi
CBÜ Rektörlük binası Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkan Vekili Avni Özgürel, grup üyeleri Baskın Oran, Fadime Özkan, Fehmi Koru, Fuat Keyman ve Hasan Karakaya katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Grup Başkan Vekili Avni Özgürel yaptı. Türkiye’de ne zaman demokratikleşme hamlesi yapılsa her seferinde engellendiğini dile getiren Avni Özgürel, “Problemimiz, bir hakkın tesliminden ibarettir. Siz hakkı verirsiniz, kullanılır, kullanmaz ama Türkiye'nin gücüne ve büyüklüğüne hepimizin inanması ve güvenmesi lazım. İnsanların doğal olarak sahip olması gereken hakların teslimiyle Türkiye'nin parçalanacağına, bölüneceğine dair bütün kulağa üflenen korku hikayelerinden sıyrılmak gerekiyor" dedi.

Açılış konuşmasının ardından kameramanlar dışarıya çıkarılarak sadece not alan muhabirlerin toplantıyı takip etmesine izin verildi.

Soru cevap bölümüyle devam eden toplantında konuşan Hasan Karakaya, heyette görev almalarından itibaren medyanın akil insanları itibarsızlaştırmak için elinden geleni yaptığını, kendilerinin gerçekleştirdikleri temaslarda, sürece olan desteği ve bölge halkının düşüncelerini öğrenmeye çalıştıklarını dile getirdi. Kürt halkının, çözüm sürecini en çok destekleyen kesim olduğunu vurgulayan Karakaya, "Daha önceki resmi bayramları hatırlıyorsunuz. Cizre'de 23 Nisan'da dükkanlar kepenk kapatıyordu, bu yıl hem dükkanlar açıktı hem de Türk bayrakları asılıydı. Siirt'te insanlar sokağa çıkamıyordu, şimdi gece yarısını geçse dahi dışarıda sohbet ediyorlar. Bugün Öcalan, bağımsız Kürdistan projesinden vazgeçtiğini, Misak-ı Milli sınırlarına dönen büyük Türkiye'yi desteklediğini söylüyorsa bu Türkiye'nin kazancıdır. Terör örgütü yöneticisi Duran Kalkan'ın elinde silah değil, kalem olması kazanç değil mi. Bugüne kadar birbirimizle savaşmak için harcadığımız enerjiyi, birlikte hareket edip kalkınma için kullanırsak, sadece IMF'ye değil, Dünya Bankasına da kredi verir hale geliriz" şeklinde konuştu.

Yapılan toplantılarda yeni anayasadan “Türklük” ve “Türk milleti” kavramının yok olacağına dair endişeler bulunduğunu hatırlatan Fuat Keyman, “Türkiye Devleti'ne, milletine bir şey olmuyor. Bir kimlik yukarı çıkarken bir kimlik aşağıya inmiyor. Yeni anayasa sürecinde taslak metni ortaya çıktığında, yeni anayasanın girişinde de insan haklarına saygılı, farklılıklara güvenle bakan, tanıyan bir Türk milleti kavramı olacak. Türklük, Türk milleti kavramı yok olmuyor, bir eşit vatandaşlık oluyor. Biz bu ülkenin eşit vatandaşları olacağız."
Kaynak: İHA