Selçuklu Muhasebecilere İş Güvenliği Konusunda Bilgilendirme Yapıldı

İşyerlerinde iş sağlı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini öngören İş Sağlı ve Güvenliği kanunu, İlgili Bakanlık ve İzmir Mali Müşavirler Odası arasında yapılan protokol çerçevesinde Selçuklu muhasebecileri bir araya getirdi.

Selçuklu Muhasebecilere İş Güvenliği Konusunda Bilgilendirme Yapıldı
Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şubesi (ADD) Toplantı salonunda Selçuklu Muhasebecilerin katılımıyla gerçekleşen ve İş Güvenliği Uzmanı Melek Kübra Zıraman tarafından verilen bilgilendirme seminerinde, söz konusu kanun hakkında detaylı bilgiler verildi.

İlk olarak ilçedeki muhasebe büroları ziyaret edilerek risk analizlerinin yapıldığını belirten İzmir Serbest Muhasebeciler Odası Selçuk İlçe Temsilcisi Atilla Öcal, bu işin uzmanları tarafından yapılması gerektiğine dikkat çekti. Mali Müşavirlerin bu konuda bilgiye sahip olmadığını hatırlatan Öcal, çünkü iş güvenliği uzmanlarının genelde mühendislerden oluştuğunu söyledi.

Ağır cezalar öngören bu yasaya karşı tüm işverenlerin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmelerini isteyen İzmir Serbest Muhasebeciler Odası Selçuk İlçe Temsilcisi Atilla Öcal, konuyla ilgili olarak herkesin Mali Müşavirler ve meslek odalarından daha detaylı bilgiye ulaşabileceklerini kaydetti.

Kaynak: İHA