Gkv Özel Ortaokulu İsta Festivali’nde

Avrupa, Afrika ve Asya’dan altı uluslararası okul, ISTA (Uluslararası Okul Tiyatroları Birliği) Festivali olarak da bilinen İngilizce Drama Festivali’nde Tarsus Amerikan Koleji’nde buluştu.

Gkv Özel Ortaokulu İsta Festivali’nde
Festivale Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu, International Community Schoool Addis Ababa (Etyopya), International School of Azerbaijan, International School of Uganda, International School Of Zug and Luzern (İsviçre), Perchesk School International (Ukrayna) ve Tarsus Amerikan Koleji’nden 12- 16 yaş grubu öğrenciler katıldı.

TAC ISTA Festivali için İngiltere’den gelen profesyonel tiyatro sanatçıları öğrencilere unutulmaz anlar yaşattı. GKV’li öğrencilerden Tunga Başkaya, Kerem Özçınar, İlkem Binbirçiçek, Ayhan Çağan Bolat, Batuhan Yalçın ve Eylül Şimşek diğer ülkelerden gelen katılımcılarla gerçekleştirdikleri etkinliklerde görev alarak dil eğitiminde ulaştıkları noktayı da ortaya başarıyla koydular. GKV’li öğrenciler festival süresince sosyalleşme, kendilerini ifade edebilme, değişik kültürleri tanıma, sorun çözme ve iletişim becerilerini geliştirmeye yönelik önemli kazanımlar elde ederek bireysel gelişimlerine de önemli katkılar sağladı. Farklı çalışma gruplarıyla ortak çalışmalar yürüten GKV Özel Okulları öğrencileri maske yapımından, kumaş çalışmalarına, geleneksel Türk danslarından, hayallerini mini dramalar ile ifade etmeye kadar değişen etkinlikler yapıldı ve final sunumuyla tanıttılar. Festivale katılan öğrenciler Tarsus Amerikan Koleji öğrencilerinin evlerinde konuk edilirken Tarsus Amerikan Koleji ve ISTA sorumlularına, okul öğrencilerine ve öğrencilerin tümünü konuk ederek Türk Konukseverliğini en iyi şekilde gösteren TAC velileri herkesin büyük takdirini kazandı. Organizasyonun önümüzdeki yıllarda da devam edeceği öğrenildi.
Kaynak: İHA