'erken Teşhisin Yolundayız' Projesine Destek

Zafer Kalkınma Ajansı'nın (ZEKA) Sosyal Kalkınma Mali Destek programı kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Erken Teşhisin Yolundayız” adlı projenin sözleşmesi törenle imzalandı.

'erken Teşhisin Yolundayız' Projesine Destek
Zafer Kalkınma Ajansı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Erken Teşhisin Yolundayız” adlı proje sözleşmesi, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hakkı Altaş, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. M. Ertan Akça ve Zafer Kalkınma Ajansı İdari ve Mali Yönetim Birim Başkanı Veli Oğuz’un katılımlarıyla imzalandı.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hakkı Altaş, yaptığı açıklamada, "Proje kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan 199 bin 958 TL hibe desteği ile Mobil Meme Kanseri Tarama Aracı satın alınarak bu araçla Aslanapa, Dumlupınar, Pazarlar, Şaphane ilçeleri ve köylerinde yaşayan, yerleşim biriminde mamografi çektirme imkanı olmayan 40-69 yaş arası risk grubundaki en az 2 bin 579 kadının mamografi yöntemiyle taranması sağlanacak, kadınlara teorik ve pratik olarak Kendi Kendine Meme Muayenesi Eğitimi verilecektir. Projenin tamamlanmasını müteakip tarama aracı ile mamografi hizmetine ulaşmada güçlük çekilen özellikle kırsal kesimdeki yerleşim birimlerinde Meme Kanseri taramasına uzun yıllar devam edilecek.Böylece mortalite ve morbidite oranı yüksek olan Meme Kanserine yönelik kadınlarda farkındalık oluşturulması, meme kanserinin erken dönemde saptanarak kadınların yaşam süresi ve kalitesinin arttırılması sağlanmış olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA