Bbp Genel Başkanı Destici, Hatay’daki Patlamayı Değerlendirdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Hatay’da meydana gelen patlamaları değerlendirdi.

Bbp Genel Başkanı Destici, Hatay’daki Patlamayı Değerlendirdi
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ordu’ya gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile birlikte kanlı bir oyunun oynandığını belirterek, “Bugün haberlere baktım Şam’da patlama 60 ölü, Irak’ta patlama 70 ölü, Kerkük’te patlama 20 ölü, Hatay’da patlama 40 ölü. Bu ölümler neden hep bizim coğrafyamızda oluyor. Neden hep Müslüman coğrafyasında oluyor. Biz istemeyiz ama neden Avrupa’nın başka bölgelerinde olmuyor. Neden Amerika kıtasında olmuyor. Burada derin bir oyun var. Bu oyun tamamen emperyalist küresel güçler tarafından yapılıyor. Maalesef Müslümanlar burada birbirlerine düşürülmüştür. Kimisi mezhep adı altında kışkırtılıyor, kimisi etnik kökenler ile kışkırtılıyor. Bizim bölgemiz tamamen kan ve gözyaşına boğulmuş. Bizde Esad’ın gitmesini istiyoruz. Ama bu şekilde değil. Suriye kan gölüne çevrilerek değil. Her gün Suriye yakılarak yıkılarak, onlarca insan hayatını kaybederek değil. Maalesef bugün bizim ülkemize geldi şimdi sıra. Allah korusun şimdi yarın sınırımızdaki başka beldelerde, başka ilçelerde, başka illerde bu tür patlamalar meydana gelirse o zaman Türkiye ne yapacak. Şuanda Türkiye’nin buna çok acil şekilde tedbir alması lazım. Sınırları kontrol altına alması lazım. Mülteci kamplarını ve mültecileri elden geçirmesi lazım. Özellikle kadınlar ve çocuklar dışındakini tekrar gözden geçirmesi lazım. Bunlarla ilgili iyi bir incelemelerin ardından gönderilmesi gerekenler varsa, bunları geri göndermesi gerekir diye düşünüyorum” dedi.

Hatay’daki saldırıyı nefretle kınadığını belirten Destici, Cilvegöz Sınır Kapısı’nda meydana gelen patlamanın hemen unutulduğunu ifade ederek, “Şimdi öncelikle bu haince, sinsice ve kahpece yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Lanetliyorum. Bu saldırı gerçekten bütün Türk milletini derinden sarstı. Büyük üzüntüye ve yasa boğdu. Ülkemiz için bugün bir yas günüdür. Orada kaybettiğimiz kardeşlerimizin hiçbirinin bir suçu yoktu. Çok kalleş bir terör saldırısına hedef oldular. Bunun bir provokasyon olma ihtimali çok yüksek. Bir an önce faillerinin yakalanıp, arkasında hangi güçler varsa Türkiye’nin bunu tespit etmesi lazım. Daha öncede Cilvegöz Sınır Kapısı’nda buna benzer bir hadise yaşandı ama unutuldu gitti. Bunun unutulmaması ve gerçekten bundan büyük bir ders alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

Bir takım provokatörlerin bu süreçte iş başında olabileceklerini kaydeden Genel Başkan Mustafa Destici, “Orada hem mülteci kamplarına saldırılar hem Suriyeli vatandaşlara saldırılar, provokatif saldırılar olabilir. Milletimizin buna karşı çok uyanık olması lazım. Siyasi partilerimizin, sivil toplum örgütlerimizin ve oradaki idarecilerimizin bu konuda ön almaları, sağduyulu açıklamalar yapmaları lazım” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA