Ressam Arife Eyüboğlu ‘Kadına Dair’ Adlı Sergisini Açtı

Ressam Arife Eyüboğlu, Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ‘Kadına Dair’ isimli kişisel sergisini açtı.

Ressam Arife Eyüboğlu ‘Kadına Dair’ Adlı Sergisini Açtı
Açılış törenine Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Ressam Arife Eyüboğlu, davetliler ve sanatseverler katıldı.

Eyüboğlu, sergi açılışını çocukları ile birlikte yaptı. Açılışın ardından Başkan Zengin, katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Zengin, “Arife Eyüboğlu yıllardır sanatını icra eden bir ressam. Üstelik Anadolu kadını üzerine yaptığı çalışmaları daha öncede takip ettik. Burada ikinci sergisi sanatçın” dedi.

Açılışın Anneler Günü’ne denk geldiğine dikkat çeken Zengin, “Anneler Günü haftasına denk gelmesi çok anlamlı. Resimlerinin doğa ile içe içe olması çok anlamlı. O yüzden kendisini davet ettik. Yeni eserlerini burada sergilemesini istedik. Özellikle kilim desenli resimlerine ayrı ayrı anlamlar yüklemiştir. Bu çalışmayı yıllardan beri devam ettiriyor. Kendisini kutluyoruz. Bu resimlerle Maltepeli vatandaşlarımızın, Anadolu kadını ve annelerini hatırlayacaklarını umuyorum. Bu sergi özellikle kadına şiddetin çok olduğu bu dönemde çok önemli olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

Başkan Zengin, konuşmasının ardından eşi ve ressam Arife Eyüboğlu ile birlikte sergiyi gezdi.
Kaynak: İHA