Elazığ'da 35 Engelli, Bir Günlük Temsili Askerlik Yaptı

Elazığ'da, Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen "temsili askerlik uygulaması" kapsamında 35 engelli, bir günlük askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.

8. Kolordu Komutanlığı General Salih Umurtak Kışlası Fırat Salonu'nda düzenlenen törende, 35 engelli yemin etti. 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, anne ve babaların evlatlarını, milletin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına bayram coşkusu içinde gönderdiğini söyledi

Askerlik vazifesinin, asker-millet kavramının dünyada yegane örneğini teşkil eden Türk milleti için bir onur vesilesi olduğunu belirten Akbaş, engellilerin yürekleriyle nasıl "asker" olunacağını tüm dünyaya gösterdiklerini ifade etti.

Temsili askerlik yapan engellilere seslenen Akbaş, "Sizler var oldukça, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milletiyle sonsuza dek bölünmez bir bütün, hür ve bağımsız olarak yaşamaya devam edecektir. Değerli evlatlarımız, biraz önce özgürlüğümüzün simgesi bayrağımız ve sancağımız gölgesinde ettiğiniz yeminle Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz bekçisi olan TSK'nın birer ferdi oldunuz, Mehmetçik oldunuz" diye konuştu.

Korgeneral Akbaş, Vali Yardımcısı Altuğ Çağlar ve Belediye Başkan Vekili Atik Birici tarafından engellilere hediyeleri ve temsili terhis belgeleri verildi.

Muhabir: Emrah Gökmen

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA