Bakan Bayraktar’ın İzmir Ziyareti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamada Karadeniz Bölgesi’nde yaygın olarak kullanılan ‘Bize her yer Trabzon’ ifadesini hatırlatarak, “Bazı ibareler var; ‘Bize her yer Trabzon’ deriz.

Bakan Bayraktar’ın İzmir Ziyareti
Gerçekten Hakkari’den Şırnak’a kadar, Anadolu’dan Sinop’a kadar Türkiye’nin her çakıl taşını sever” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu’nda Karadeniz Federasyonu Dernekleri tarafından verilen akşam yemeğine katıldı.

Bakan Bayraktar gecede yaptığı konuşmada, Karadeniz Bölgesi’nin ülkenin çimentosu konumunda olduğunu aktardı. PKK terör örgütünün çekilmesi ile başlayan çözüm sürecini özellikle Karadeniz Bölgesi’nde yaşayan vatandaşlar tarafından dillendirilen ‘Bize her yer Trabzon’ ifadesi üzerinden değerlendiren Bakan Bayraktar, “Karadeniz, ülkemizin, vatanımızın birliğinde ve dirliğinde, çalışmasında çimento özelliğinin artmasında etkisi vardır. Bazı ibareler var; ‘Bize her yer Trabzon’ deriz. Gerçekten Hakkari’den Şırnak’a kadar, Anadolu’dan Sinop’a kadar Türkiye’nin her çakıl taşını sever. Bu böyle. Samsun, Rize, Gümüşhane, Ordu, Amasya, Zonguldak tüm Karadeniz vilayetleri aynı duyarlılıktadır. Bölgesel milliyetçiliği ve ırki milliyetçiliği kesinlikle reddeder” dedi.

“30 YILI AŞKIN SÜRE SONRA İLK KEZ”
Çözüm süreci kapsamında 12 Mayıs Anneler Günü’nde ilk kez annelerin tedirgin olmadan günlerini kutlayacağını belirten Bakan Bayraktar, “Önümüzdeki pazar günü eli öpülesi Anneler Günü. Bütün annelere kutlu olsun. Türkiye’mizde 30 yıldır ilk defa inşallah annelerimiz tedirgin olmadan bugünü kutlayacaklar. Anaların gözyaşı dinecek. İnşallah babaların içten içe ağlamadığı bir ülkeyi yakalayacağız” diye konuştu.

İzmir’in Türkiye’nin Avrupa’ya açılan yüzü olduğunu açıklayan Bakan Bayraktar, kentin gelişimine katkı sağlamak için Bakanlık olarak her türlü gayreti göstereceklerini söyledi.

Bakan Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti:
“İzmir’in kalkınması için gayretler artarak devam edecek. İzmir’in marka değeri artarsa Türkiye’nin marka değeri artar. İzmir bizim Avrupa’ya dönük yüzümüzdür. İzmir’in gelişmesi için her türlü gayreti de bir inşaat mühendisi olarak, tekniker olarak buradan ifade etmek istiyoruz.”
Kaynak: İHA