Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Zahteroğulları Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, kadının siyasetteki ve bürokrasideki sayısının artması için eğitim altyapısının sağlanması gerektiğini söyledi.

Zahteroğulları, Tüm Bürokratlar ve İşadamları Sosyal Dayanışma Derneğinin,bir otelde düzenlediği "Kadın ve Siyaset" konulu toplantıda, bakanlığının kadınların, engellilerin, yaşlıların, çocukların, yoksulların, şehit yakınlarının, gazilerin ve özel politika gerektiren bütün grupların bakanlığı olduğunu söyledi.

Kadınların bulunduğu her yerin güzel olduğunu belirten Zahteroğulları, "Ben de o güzel yerlerden birinde çalışıyorum. Bakan kadın, bakan yardımcısı kadın, müsteşar yardımcısı kadın, genel müdürler, çok sayıda genel müdür yardımcıları, daire başkanları kadın. En çok kadın istihdamının ve kadın yöneticinin olduğu bir bakanlıktan geliyorum. Bir erkek olarak da aslında bundan mutluluk duyuyorum" dedi.

Siyaset ve bürokraside kadın sayısının artması için mutlaka bir altyapının olması gerektiğine dikkati çeken Zahteroğulları, "Bu altyapı da kadının eğitimidir. Ben iyimserim bu konuda. Çünkü Türkiye'de ciddi şekilde kadınların eğitimi özendiriliyor ve artırılıyor. Sadece kız çocuklarının okullaşma oranı bundan 10 yıl önce erkek ve kız çocukları arasında çok ciddi fark varken, bugün erkek çocuklarının ilköğretimdeki okullaşma oranı yüzde 98,8, kız çocuklarının da yüzde 98,6'dır. Arada çok az bir fark kaldı o farkı da kapatıp, kız çocuklarını daha öne geçireceğiz. Dolayısıyla siyasete katılım da bunların peşinden gelecektir" değerlendirmesinde bulundu.

-"İş ve siyaset dünyası bu çoklu düşünmeden yararlanmalıdır"-

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli de kadının, sosyal ve iş hayatına dahil etmeden siyasete katılamayacağını savundu.

Denizli, "Kadın, çoklu düşünmeye sahiptir. İş ve siyaset dünyası bu çoklu düşünmeden yararlanmalıdır. Çünkü kadın siyasette olursa daha demokratik, çağdaş, rekabetçi bir Türkiye ortaya çıkar. Bu yüzden kadınlara her alanda fırsat verilmesi gerekiyor" dedi.

Denizli, ayrıca Türkiye'deki yerel seçimlerde kadın oranının çok zayıf olduğunu kaydederek, ilk yapılacak yerel seçimlerde, kadınların sayısının daha fazla olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: İlkay Güder

Yayıncı: Tolga Özgenç
Kaynak: AA