Küçük Menderes Sulama Birliği, Meclisi Kararlarını Oybirliği İle Aldı

Küçük Menderes Sulama Birliği, 2013 yılı Nisan dönemi olağan meclis toplantısı dün gerçekleştirildi.

Küçük Menderes Sulama Birliği, Meclisi Kararlarını Oybirliği İle Aldı
Tüm kararların oybirliği ile alındığı Özay Kaptan başkanlığındaki mecliste, personel alımı ve araç alımı konularında yönetime yetki verildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan meclis toplantısında, denetim kurulu ve 2012 yılı kesin bütçe hesapları okunarak meclis üyelerinin onayına sunuldu, her iki rapor da oybirliği ile kabul edildi.

İşletmeye geçecek sulama sahası içinde yer alan yeraltı kuyularında yılda bir kez tahsil edilecek su kullanım ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili madde ise birlik meclisinin bu konuda karar alma çoğunluğuna sahip olmaması nedeniyle görüşülemedi. Bu konuda meclis üyelerine bilgi veren DSİ yetkilisi Argun Baran, bu konuda Bakanlar Kurulu’nun belirleyeceği fiyat tarifelerinin geçerli olacağını kaydetti.

Baran, Bakanlar Kurulu’nun belirleyeceği birim fiyatının en az yüzde 25’inin sulama sahasında olup da yeraltı kuyusunu kullanan üreticilerden yılda bir kez dekar başına olacak şekilde tahsil edileceğini ifade etti.

Bu gündem maddesinin ardından sulama ücretleri ve tahsilat şekli ele alındı. Yönetim ve denetim kurulunun yılda iki taksit halinde ücretlerin alınması önerisi oybirliği ile kabul edildi. Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, son tahsilat tarihlerinin ilk taksit için 31 Ağustos, ikinci taksit içinse 15 Aralık olacağını açıkladı.

Birliğin sulama dönemiyle birlikte ihtiyaç duyacağı işgücünün karşılanması konusunda gerekli personelin alımı için birlik yönetimine yetki verildi.

Yine sulama hizmetlerinde kullanılacak pick-up kamyonet ve motosikletin alımı konusunda da birlik yönetimine yetki verildi.

Üyelerden Hüseyin Kurt, alımların ihaleyle yapılacağını belirterek, bunun için yönetim kurulu ve meclis üyelerinden oluşacak bir ihale komisyonu kurulmasını önerdi. Başkan Özay Kaptan öneriye katıldığını ifade ederek, komisyon kurulması ile ilgili çalışmalara derhal başlanacağını söyledi.

Son gündem maddesi olarak başkan ve yönetim kurulu üyelerinin huzur hakları görüşüldü. Başkan Özay Kaptan, konuyla ilgili bir önerisinin bulunmadığını kaydederek, kararı meclis üyelerinin vereceğini belirtti.

Kasım ayındaki toplantıda huzur hakkı konusu oy çokluğu ile reddedilirken, bu kez aynı durum yaşanmadı.

Yönetim kurulu üyelerinden Talat Ünsal yönetim kurulu olarak huzur hakkı istemediklerini bildirdi, ancak başkan Özay Kaptan’a bin lira huzur hakkı verilmesini önerdi. Kaptan’a bin lira huzur hakkı verilmesine ilişkin öneri de oybirliği ile kabul edildi.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde üyelere teşekkür eden Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Kaptan, üreticilerin toplulaştırma nedeniyle yaşadıkları sıkıntıların bilincinde olduklarını ve konunun yakından takipçisi olacaklarını ifade etti.

DSİ yetkilisi Argun Baran da meclis üyelerinden, toplulaştırma ve Menderes yatağının değiştirilmesi nedeniyle yaşanan sorunları mutlaka DSİ’ye iletmelerini istedi.
Kaynak: İHA