Konfederasyonlar Topluluğu İle Kıbrıs Türk Belediyeler Ortaklığı

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Güzelyurt Belediye Başkanı ve KKTC Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar ile bir araya geldi.

Konfederasyonlar Topluluğu İle Kıbrıs Türk Belediyeler Ortaklığı
Görüşmeye Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı ve Konfederasyonlar Topluluğu Genel Sekreteri Ferudun Cevahiroğlu, Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Konfederasyonlar Topluluğu Sözcüsü Yakup Kodalak, Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcıları Meral Ercan ve Güler Kuran, Konfederasyonlar Topluluğu KKTC temsilcisi ve Milletvekili Afet Özcafer katıldı.

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, yerel yönetimlerin bir ülkenin en önemli unsurlarından biri olduğuna dikkat çekerek, "Yerel yönetimlerimiz çok önemlidir. KKTC'nin bağımsızlığında ve dünya tarafından tanınması sürecinde belediyelerimize büyük işler düşüyor. Biz Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu olarak KKTC belediyelerimizle, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ile beraber KKTC'nin tanınması için ve KKTC halkının yararına ortak projeler geliştireceğiz ve yapacağız. Yurtdışı ziyaretlerimizde KKTC belediyelerimizden bir heyeti yurtdışı gezilerimizde ve ziyaretlerimizde bize eşlik etmesini sağlayacağız. Türkiye'de ve Avrupa Birliği’nde bazı belediyelerle KKTC belediyelerimiz arasında kardeş belediye ve işbirliği protokolleri ve antlaşmaları yapacağız" diye konuştu.

Güzelyurt Belediye Başkanı ve KKTC Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar ise, Atasoy'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, "Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu ile Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ortak işbirliği yaparak, inanıyorum ki KKTC devletinin ve halkının uluslararası toplumda tanınma sürecine büyük katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA